Tollaslabda: Pápai arany Zágrábban


2018-09-13 23:36:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tollaslabda: Pápai arany Zágrábban főképe
Egy aranyéremmel és három ötödik helyezéssel zárták a Kilián DSE tollaslabdázói a Zágrábban megrendezett nemzetközi utánpótlás bajnokságot.
Az U9-től U15-ös korosztályig rendezik meg immár hatodik esztendeje minden évben ezt a hatalmas nevezői létszámot felvonultató versenyt, melyre idén négy korosztályba (U9, U11, U13, U15) közel 400-an adták le nevezésüket a világ legkülönbözőbb tájairól. A rangos nemzetközi viadal a pápaiak számára egy rendkívül hasznos, sok tapasztalatszerzési lehetőséggel bíró verseny volt - mondta el Horváth Attila, a sportolók felkészítője.
- A zágrábi Youth Openre a megbízott szövetségi edzőtől az U13-as válogatottba Szabó Zsófi, Nagy Eszter és Horváth Csanád kapott meghívást, a pápai különítmény pedig Nagy Dániellel egészült ki, aki korábbi jó eredményei alapján az U15-ös mezőnyben igyekezett helyt állni. Összességében azt tudom mondani, hogy a jövőre nézve rengeteg tapasztalatot szereztünk, hasznos volt a horvátországi kirándulás és nem mellékesen nem maradtunk érem nélkül sem. Ami az eredményeket illeti, Szabó Zsófi és Nagy Eszter számára sok tanulsággal szolgáltak a csoportmeccsek, ahonnan szoros mérkőzéseket játszva nem sikerült továbbjutniuk. Nagy Dániel jól kezdett, első meccsét megnyerte a csoportban, a második összecsapásán 1-1-es állásnál viszont megsérült a térde és nem kockáztattuk az egészségét, így a páros küzdelmektől is kénytelen volt távol maradni. Horváth Csanád veretlenül jutott tovább a csoportból, az elődöntőért vívott csatában viszont kicsit halványabb játékkal rukkolt elő, így a későbbi finalistával szemben búcsúzni kényszerült. Párosban aztán a seregélyesi színekben induló érdi, Dulcz Domos oldalán megnyerte az U13-asok viadalát. Zsófi és Eszter három játszmában maradt alul a legjobb nyolc között, kis szerencsével akár döntőig is menetelhettek volna. Azt szem előtt tartva, hogy a szezon elején járunk és túl sokat nem is tudtunk készülni, elégedett vagyok, de bízom benne, hogy a játékosok lesznek ennél még jobb formában is.
A pápai tollaslabdázók következő megmérettetése egy októberi szlovéniai nemzetközi bajnokság lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!