"Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni..." - Anna & the Barbies koncertje


2018-09-11 21:22:26  | cikk: ha  | fotó: Babos Petra  | 


"Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni..." - Anna & the Barbies koncertje főképe
A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál zárónapjának nagykoncertjét egy Pápán régóta várt zenekar, az Anna & the Barbies adta. Bár a fesztivál közönsége nem feltétlenül a tizen- és huszonéves korosztály, azért ezen a koncerten ott voltak ők is, de nem csak ők. Pásztor Annáék bebizonyították, hogy a jó zene és az erős színpadi jelenlét korosztálytól és ízléstől függetlenül hat, a koncert második felében a közönség egy emberként énekelte a refréneket(is).

Pásztor Anna és testvére, Pásztor Sámuel 2004-ben alapította a zenekart. Mint mondták, egy zenekarban fontos az erős mag, ezt ők képviselik, így soha nem volt gondjuk a széthúzással vagy belső ellentétekkel. A többiek elfogadják, hogy ők az alapítók, az irányítók. Persze azért nincs diktatúra, ezt nehéz is lenne elképzelni az énekesnőről, aki nagyon emberi és közvetlen.


Pásztor Anna folyton feszegeti a határait, minden érdekli, ami új és kihívás. A színpadon meglepő/meghökkentő kosztümökben áll közönsége előtt, Pápán például néha nézni is nehéz volt, ahogy táncolt a magassarkú lakkcsizmákban és tütüben, de hát ez számára semmi, hisz kicsiként balettezett, később jazzbalettezett, majd londoni és mallorcai diszkók tánccsapatában lépett fel, New Yorkban Alvin Ailynél, a világ egyik legjobb tánciskolájában tanult, ahol aztán túlterhelte a lábát. A táncnak búcsút intett, jött a zene. Az öccs már kisiskolásként gitározott, a nővér néha énekelgetett. Aztán Anna nem kis küzdelem árán rávette testvérét, hogy dolgozzanak együtt. Tökeletes az egységük, jó testvérek voltak, mesélték, s most a színpadon is átjön ez. Sámuel hangja a vokálban is nagyon jól szólt, de a nővér a pápai koncerten is teret adott a tesónak és ő is vitte magával a közönséget.


Pásztor Anna kétgyermekes anya. A színpadon ez lenne az utolsó gondolat, ami eszünkbe jut. Aztán a riportban, ahogy szóba kerülnek a gyerekek, előbújik az anya mosolya. Persze kiderül az is, hogy ő a családban a kemény, ha ő szól, hogy indulás, akkor nincs apelláta, ha az édesapjuk próbál felkerekedni a kicsikkel, akkor az hosszú küzdelem, mert mindig kapható egy utolsó játékra, egy utolsó magyarázatra, egy utolsó versre...


A zenekar imidzséhez hozzátartozott az is, hogy rendkívül szoros a kapcsolat a közönséggel, Anna belevetette magát a hallgatóság soraiba, közvetlen, ölelkezős, jópofa frontember. Aztán augusztus óta ebből visszavett egy kicsit, hisz egy elvakult rajongója levelekkel zaklatta, megfenyegette. A férfit aztán elfogták, késsel a cipőjében. Anna elmondta, hogy egy bizonyos határon túl már nem kontrollálható a rajongótábor és előfordulhat egy-egy ilyen eset. Mindenesetre most otthonukat egy biztonsági cég őrzi és egy testőr figyeli a színpadról a közönséget.   A fesztivál hármasából a Pásztor testvérek kedvence a csülök, már gyerekkorukban is imádták, így Pápán is azt szerették volna megkóstolni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!