Nagy sikerű családi nap a repülőtéren


2018-09-10 20:23:42  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Nagy sikerű családi nap a repülőtéren főképe
Változatos programok és a kötetlen, jó hangulat garantálta a felhőtlen kikapcsolódást az MH Pápa Bázisrepülőtéren tartott családi napon. A gyerekeket különböző játékos elfoglaltságok várták, többek között volt ugrálóvár, trambulin, rodeóbika, kézműves-foglalkozás, továbbá hagyományőrzők bemutatója. Meg lehetett tekinteni például a katonai bázis különleges gépeit, járműveit, egy harci helikoptert, valamint a 83-as számú főút és a pápai Celli út találkozásánál lévő körforgalomban megépítés alatt lévő emlékműre kerülő MiG-21-es vadászrepülőgépet. Az érdeklődők ugyancsak testközelből vehették szemügyre a Pápán állomásozó egyik C-17-es teherszállító repülőgépet.

Az eseményre azokat várták a családjukkal, hozzátartozóikkal, akiknek a pápai légikikötőben van vagy volt a munkahelyük. Mint ismert, a reptér három katonai szervezetnek ad otthont: a NATO Légiszállítást Kezelő Programirodának, a Nehéz Légiszállító Ezrednek (HAW), valamint az MH Pápa Bázisrepülőtérnek. Emellett szolgáltatóként jelen van itt a Boeing repülőgépgyártó vállalat. A rendezvény megnyitóján az ünnepélyes zászlófelvonást követően Gangler László ezredes, repülőtér-parancsnok elmondta: negyedik alkalommal szerveztek családi napot, amelyen a bázis dolgozói és az ő kikapcsolódásuk van a középpontban, akik kemény munkával működtetik a légikikötőt. Hozzátette, többen a mai napon is különböző szolgálatokat látnak el. Az ezredes megjegyezte, a családi nap egyik fontos célja, hogy a hozzátartozók is bepillantást nyerjenek a repülőtér mindennapjaiba.

Bjorn Gohn-Hellum ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka kifejtette, az ilyen kötetlen programok remek alkalmat biztosítanak magyar és külföldi katonák ismerkedésére, a kapcsolatok és barátságok erősítésére, a kikapcsolódás közben pedig tapasztalatokat is cserélhetnek. A HAW parancsnoka kiemelte, ez a második alkalom, hogy a nemzetközi Nehéz Légiszállító Ezred és az MH Pápa Bázisrepülőtér közösen szervezte meg a családi napot, ez pedig jól szimbolizálja a két szervezet közötti példás együttműködést.
A köszöntők után zenélt a Magyar Légierő zenekara, majd légibemutatót tartott a Magyar Honvédség egyik JAS-39 Gripen vadászgépe.

Képek:


Címkék: bázisrepülőtér
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!