Kis Károly emlékversenyt rendeznek


2018-09-10 14:29:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kis Károly emlékversenyt rendeznek főképe
A Pápai Atlétikai Club (PAC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) hagyományteremtő szándékkal atlétikai versenyt rendez Veszprémben a kiváló atlétaedző, Kis Károly emlékére.
A pápai és megyei atlétika-élet meghatározó alakja, Kis Károly 2017 szeptemberében hunyt el, szeptember 22-én első alkalommal tiszteleg a megyei atlétika-társadalom a sportvezető emléke előtt, az emlékversenyt a PAC és a VEDAC közösen rendezi - mondta el Németh Attila, a veszprémi klub ügyvezető igazgatója.
- Jelenleg még nincsenek meg a pápai egyesületnek azok az infrastrukturális feltételei, melyek egy ilyen verseny lebonyolításához kellenek, épp ezért, amikor a pápai vezetők megkerestek minket, örömmel álltunk az ügy mellé - mesélte az ügyvezető. - Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy szakmai közreműködő partnerként ránk gondoltak, annál is inkább, mivel személyes kapcsolatunk is volt Kis Károllyal, Pápáról sok sportoló került hozzánk. Bízom benne, hogy ez az együttműködés még jobban elmélyíti a két klub kapcsolatát.
Dr. Áldozó Tamás Pápa polgármestereként, a PAC elnökségi tagjaként és Kis Károly egykori tanítványaként is példaértékűnek nevezte a kezdeményezést és az összefogást.
- A megelőző években, évtizedekben olyan háttérmunka folyt Pápán, mely a mostoha körülmények ellenére is szép eredményeket tudott hozni. Ezeknek az eredményeknek az alapjait Kis Károly fektette le, kezei közül Orbán Éva személyében olimpikon, valamint több országos bajnok, válogatott került ki. Karcsi bácsi példát mutatott abból, hogy ilyen rossz körülmények között is elszántsággal, hittel, következetességgel mennyi mindent el lehet érni. Ezt a hozzáállást mindenképp szeretnénk megőrizni, erről is szól majd a verseny.
A sajtótájékoztatón elhangzott, kalapácsvetésben, diszkoszvetésben, súlylökésben és gerelyhajításban rendezik majd meg a bajnokságot, emellett a futószámok sem maradnak ki a programból. Az eseményen Orbán Éva, Kis Károly egykori tanítványa is dobókörbe áll.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!