Tágasabb, komfortosabb körülmények a Pedagógiai Szakszolgálat számára


2018-09-09 16:51:36  | cikk: HuHa  | 


Tágasabb, komfortosabb körülmények a Pedagógiai Szakszolgálat számára főképe
Június végétől új helyen, a Mézeskalács utcában a Pápai Tankerületi Központ épületének földszintjén fogadja a gyermekeket és szüleiket a Veszprémi Pedagógiai Szakszolgálat Pápai Tagintézménye, korábbi nevén a Nevelési Tanácsadó. Az intézmény sokáig a volt pártházban működött, az idén vált lehetővé, hogy egy korszerűbb, tágasabb, kellemesebb hangulatú teret vegyenek birtokba. Ezt nemcsak a régi hely minősége, de a növekvő gyermeklétszám és a bővülő feladatkör is indokolta.
Az új épület a Mézeskalács utcában van, könnyenmeg közelíthető, tágas, barátságos hely

A mostanra teljesen berendezett, kicsinosított épületrészt a minap mutatta be a sajtó képviselőinek Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója és Hegyiné Mráz Erika, a pápai tagintézmény igazgatója.
-A helyszínért mindenképpen köszönetet kell mondanunk polgármester úrnak és a város önkormányzatának, hiszen régi probléma volt a pápai nevelési tanácsadó elhelyezése. Sokáig vártunk pályázati lehetőségre, volt kínálkozó alkalom is, aztán polgármester úr felajánlotta ezt az ingatlanrészt, hogy átadja vagyonkezelésbe - kezdte tájékoztatóját Szauer István. Mint mondta, az épületrész felújításra és átalakításra szorult, hiszen korábban más funkciókat látott el, így saját forrásból 7 millió forintot fordítottak az épületre. A munkálatok során válaszfalakat bontottak el és újakat építettek, belső nyílászárókat helyeztek át, korszerűsítették a fűtést, új burkolatokat készítettek, felújították a vizesblokkokat. Az új épületben csaknem kétszer akkora tér áll rendelkezésre, az épület sokkal világosabb, derűsebb hatású, mint a régi pártház földszintje volt.
-Nyolc foglalkoztató helyiséget, tornaszobát, irodákat, kiszolgáló helyiségeket alakítottunk ki, akadálymentesítettük az épületrészt - közölte az igazgató.
Áldozó Tamás polgármester (balra) és Szauer István tankerületi igazgató egyetértett abban, hogy jó volt együtt dolgozni ezen a projekten

Áldozó Tamás polgármester örömét fejezte ki, hogy a megüresedett épületrész újra jó célokat szolgál. Felidézte, a Mézeskalács utcai épület oktatási célokra készült, az ipari szakképző iskola leánykollégiuma volt. Amikor a kollégiumi igények visszaestek, a Soproni Egyetemmel együttműködve felsőfokú képzés helyszíne lett, aminek aztán vége szakadt az egyetem döntésének következtében. A jó állagú, jó állapotú épület a 2000-es évek közepén a megyei önkormányzat 100 millió forintos támogatásával újult meg, teljes rekonstrukción esett át. Az önkormányzat folyamatosan kereste a hasznosítás lehetőségét, ebben első partnerük a Pápai Tankerületi Központ volt, mely a felső szinten működik, a közelmúltban pedig a földszintet felajánlották a nevelési tanácsadó számára, amely valamikor az önkormányzathoz tartozott.
-Az önkormányzatnak is van felelőssége azokkal a családokkal szemben, akik a szakszolgálat ellátásait veszik igénybe, így természetes volt, hogy rendelkezésre bocsátjuk az épületrészt. Jó volt ebben a projektben együtt dolgozni, láttuk a célt, és ennek eléréséhez jók voltak a partnerek - fogalmazta meg a városvezető, jó munkát kívánva az itt dolgozóknak.
Sok feladatot lát bel a szakszolgálat, ehhez most komfortosabb körülmények állnak rendelkezésre

Pápa városával együtt 49 település tartozik a pápai tagintézményhez, ahol 43 óvoda, 18 általános iskola és 6 középiskola működik, a múlt tanévben ellátott gyermekek száma megközelítette az 1900 főt - hangzott el a sajtótájékoztatón. A szakszolgálat feladata sokrétű: többek között a szakértői bizottsági tanácsadás, a nevelési tanácsadói tevékenység körében pszichológiai terápiákat és gyógypedagógiai fejlesztő foglalkozásokat végeznek, feladatuk a korai fejlesztés és gondozás, a kiemelten tehetséges gyermekek gondozása, a konduktív pedagógiai ellátás, a logopédiai ellátás, de a gyógytestnevelés is hozzájuk tartozik. Hegyiné Mráz Erika, a pápai tagintézmény igazgatója arról szólt, nagy örömmel vették bortokba új helyüket.
Munkatársaim és a szülők is elégedettek az eredménnyel - mondta Hegyiné Mráz Erika igazgató

-A nevelési tanácsadó 2013-ban alakult pedagógiai szakszolgálattá, ezt követően megnövekedett a feladataink száma, ezzel a gyermekek, tanulók száma is. Szerencsére a szakalkalmazottaink száma is bővült, ma már 16 fő dolgozik az intézményben. Kinőttük a régi épületrészt, az új hely még magasabb minőségű munkát eredményez egy minőségi környezetben - magyarázta az igazgató asszony. Hozzátette, nemcsak a munkatársak fogadták örömmel az új, világosabb, tágasabb helyet, de a szülők is elégedettek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!