Jól szerepel a Pápai Vasas SE tenisz csapata


2018-09-07 10:17:56  | cikk: Babos Petra  | 


Jól szerepel a Pápai Vasas SE tenisz csapata főképe
Nemrégiben alakult meg a Pápai Vasas SE csapata, akik már több mérkőzésen is bemutatták felkészültségüket. Csütörtökön a Vasas Sporttelepen játszottak a pápaiak egymás ellen.
Pődör Róbert csapattag elmondta, a csapatuknál a tavalyi évben történt változás, sok új tag csatlakozott a tenisz egyesülethez.
-Úgy gondoltuk, ha már ilyen szép számmal vagyunk, akkor egy megyei csapatot is elindítunk. Így elindultunk a megye II-es teniszbajnokságon, Pápai Vasas SE néven. A csapatot kizárólag pápai nők és férfiak alkotják vegyesen. Mindenki szívesen és örömmel csatlakozott a csoporthoz, amit már az eredmények is visszaigazoltak, hiszen felkerültünk a felsőházba a tavaszi szakasz után.
Tegnap városi derbit tartottak, nagyon szoros mérkőzésekkel.
-Szép és színvonalas tenisz szetteket láthattunk. A verseny úgy zajlott, hogy volt négy szingli meccs és két páros mérkőzés. Összesen 17 pontot lehet összegyűjteni, tehát döntetlen nem tudott kialakulni - emelte ki a csapattag. 
A tavasz során kétszer jártak Veszprémben, egyszer Balatonfüreden, Ajkán és Tapolcán, hiszen hét csapat nevezett a megye II-es bajnokságba.
Pődör Róbert hozzátette, nyáron a csapattagok egy-két edzésen vesznek részt, lényege a felkészülésnek, hogy minél több játékot játsszanak más-más ellenféllel, amire minden feltétel adott a teniszpályán.
Kiss Petra csapattag elmondta, jelenleg a megyei II. osztályban, a férfi csoportban játszanak Joó Gerdával.
-A fiúk úgy gondolták, hogy ügyesek vagyunk, s kell, hogy erősítsük a csapatot, így beválogattak minket. Nagyon jó közösség vagyunk, jól érezzük magunkat. Én elsőpályás vagyok, tehát nagy a felelősség, hiszen én kapom a legtöbb pontot, ha nyerek, és én bukom, ha vesztek. Jól érzem itt magam, ez a legjobb csapat, ahol eddig játszottam - mondta Kiss Petra, aki Győrben is játszott, s elmondása szerint ott tanulta a legtöbbet.
-Minden egyes labdamenethez ugyanúgy kell hozzáállni, hogy meg tudod csinálni, te vagy a legjobb - fűzte hozzá a teniszezőnő.
Nála a tenisz fejben dől el, Petra heti egyszer edz, mellette pedig sok más sportot űz.
Végül 10-7 arányú Pápai Vasas SE győzelem született.
A soron következő mérkőzés idegenben lesz jövő csütörtökön.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!