Ízletes nedűk, ételek: szerdán indul a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál


2018-09-03 13:46:27  | cikk: Babos Petra  | 


Ízletes nedűk, ételek: szerdán indul a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál főképe
A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválnak szeptember 5. és 9. között az Esterházy-kastély udvara ad otthont. A rendezvény elnevezéséhez hűen különféle ízesítésű cicegékkel és csülökből készült ételekkel, valamint jóféle borokkal, pálinkákkal várják az idelátogatókat.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, idén is széles étel-és italkínálat várják a kastély udvarára látogatókat. Elsősorban azokat a borvidékeket, borászatokat hívták meg, akiket megkedveltek a fesztivál látogatói az elmúlt évek során. Az ételkínálatban a hagyományos cicegék mellett különleges feltéttel gazdagítottakat is kínálnak majd, a csülök pedig a legkülönbözőbb változatban kóstolható meg a rendezvényen és idén először lesz langalló is, ami szintén jól illik a borokhoz. Szombaton és vasárnap a kastély kézműves műhelyében perecet süthetnek a gyerekek Marcsi néni segítségével, az ügyes kezűek pedig őszi dekorációkat, ajtódíszeket készíthetnek otthonaik csinosítására.
Többek között ezen dekorációkat lehet elkészíteni a hétvége során

Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatójától megtudtuk, az idei kulturális kínálatukat a zenei sokszínűség jellemzi, hiszen lesz népzene, rock and roll, jazz, sláger-és popzene, valamint sanzon és szórakoztató zene is színesíti a repertoárt.
-Az elmúlt évek gyakorlatához igazodva a számos hivatásos előadóművész mellett most is lehetőséget biztosítottunk amatőr művészeti csoportok fellépésre, ezúttal nemcsak Pápáról és a környékről. Pápai kötődéssel, Budapestről érkezik a Nefelejcs Népdalkör és Citerazenekar, valamint a kárpátaljai Viskről fogadjuk a Szivárvány Néptáncegyüttest - emelte ki Szabadkai Verita, aki hozzáfűzte, a borkultúrához kiválóan illeszkedő népi folklórról is gondoskodtak, péntek este pápai és viski tehetséges táncosok mutatkoznak be, Németh Dénes zenekara közreműködésével.
A színház igazgatója felhívta a figyelmét a Mardi Jazz Gras Band koncertjére, akik egy igazi őstehetséggel, az egyik népszerű tehetségkutatóban felfedezett Fejes Szandival érkeznek Pápára, péntek este 22 órától. Vasárnap 18 órától Edith Piaf legnépszerűbb sanzonjait eredeti hangnemben, francia nyelven, zongora és gitár kísérettel hallhatjuk Bonyár Judit énekesnő tolmácsolásában.
A faházak már állnak, a szakemberek jelenleg a rendezvénysátrat építik

A rendezvény fő támogatója Pápa Város Önkormányzata, támogató NMI Művelődési Intézet és a Városok Falvak Szövetsége. Az NMI Művelődési Intézet a hagyományőrző, népművészeti kulturális csoportok, népzenei, néptánc együttesek fellépésében és programjaiban működik közre.
Áldozó Tamás polgármester a rendezvény kapcsán elmondta, 2011 óta szervezik meg a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivált az Esterházy-kastély udvarán.
-Sokan aggódtak azon, hogy ez a környezet megfelelő lesz-e egy boros rendezvénynek. A döntést visszaigazolta az idő, hiszen azt tapasztaltuk, hogy itt egy minőségi rendezvény alakult ki, minőségi környezetben és vendégkörrel. Azt látjuk, hogy olyan pápaiak is eljöttek a programra, akiket korábban a Várkerti parkolóban tartott rendezvény nem tudott megszólítani. Örülünk, hogy mára már egyre népszerűbb ez az ötnapos rendezvény. Sok szeretettel várunk mindenkit, reméljük az időjárás is kegyes lesz hozzánk, s egy jó hangulatú programnak nézhetünk elébe.
A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál szerdán 17 órától kínál remek programokat és kulináris élvezeteket. A borosgazdák szerdán, csütörtökön és vasárnap 17 órakor nyitják ki faházaikat, pénteken és szombaton pedig 16 órától várják látogatókat a kastélyudvarba.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!