A magyarországi légimentés története fotókon


2018-09-01 22:23:46  | cikk: ha  | 


A magyarországi légimentés története fotókon főképe

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány 2015-ben jött létre, civil kezdeményezés erdeményeként. Nagy Boglárka volt az alapító, célja az volt - és ma is az -, hogy tevékenységükkel felhívják a figyelmet a légimentők munkájára, annak fontosságára. Azt is szeretnék, ha minél többen támogatnák az alapítványt, hisz a rendelkezésre álló összegből a légimentők munkakörülményeit igyekezenk javítani. Épp ezért ismeretterjesztő programokat, kiállításokat szerveznek. Ennek keretében érkezett A magyarországi légimentés története című kiállítás Pápára, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központba. A gazdag fotóanyag két hónapig látható a színházépületben.

A kiállítást Nagy Boglárka, az alapítvány létrehozója nyitotta meg

A légimentők jelenleg az ország hét pontjáról, hét helikopterrel segítik a földi mentők munkáját gyors helyszínre jutással, a legmagasabb szintű helyszíni ellátással és gyors kórházba szállítással. Munkatársaikat az ország legjobb, legfelkészültebb helikopter-pilótái, mentőápolói, mentőtisztjei és mentőorvosai közül választják ki, mondta Nagy Boglárka. Áldozatos munkájukat, mindennapjaikat mutatja be a most Pápán látható fotókiállítás. A központ Budaőrsön van, de Balatonfüredről, Miskolcról, Pécsről, Debrecenből, Szentesről, Sármellékről is perceken belül indul a helikopter szükség esetén. A kiállítás anyaga bemutatja, milyen az amikor életet mentenek vagy épp a helyszínre sietnek, pihennek vagy épp várakoznak, szóval a mindennapokat, melyek az életmentésről szólnak.

A színházépület emeleti előterében láthatók a fotók

A rendezvényhez kapcsolódott két előadás is, Major Roland, a Pápai Mentőállomás vezetője a földi mentők munkájáról szólt, Somlai Artúr légimentő, irányító csoportvezető pedig a légimentők mindennapjairól. Emellett volt kézműves foglalkozás, a munkácsys diákok zumba-bemutatót tartottak, az EFI Egészségfejlesztési Iroda életmódtanácsadással, vérnyomásméréssel várta az érdeklődőket. Az, hogy ez a kiállítás most városunkban látható, Dan Róbertnek és családjának köszönhető. Ők már korábban támogatták az alapítványt, s mikor Balatonfüreden látták ezt a kiállítást, úgy gondolták, Pápán is fontos lenne megmutatni a fotókat. Dan Bettina elmondta, hogy ő is mentőorvos szeretne lenni, mert célja, hogy másokon segítsen - épp úgy, mint a légimentők, a hétköznapok hősei.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!