Becsengettek - Elkezdődött a 2018/2019-es tanév


2018-08-31 11:51:41  | cikk: Babos Petra  | 


Becsengettek - Elkezdődött a 2018/2019-es tanév főképe
Pár nap múlva ismét gyermekzsivajtól lesznek hangosak az iskolák, hiszen szeptember harmadikán, hétfőn becsengetnek az első tanórákra. Pápa város iskoláiban ezekben a napokban tartják meg a tanévnyitó ünnepélyeket.
A Himnusz hangjai után vidám versekkel és dalokkal köszöntötték a gyerekek az új tanévet a Tarczy Lajos Általános Iskolában csütörtök délután, majd a nyolcadikosok ünnepélyesen felkötötték a zöld tarczys nyakkendőt a kis elsősök nyakára, amit ők büszkén fognak viselni.
-Pár hete a nagyáruházak polcain a kerti bútorok, strandeszközök helyett megjelentek az iskolatáskák, füzetek, írószerek. Remélem, mindenkinek sikerült beszereznie a kedvére valót. A tankönyvosztás is sikeresen lezajlott a napokban. 6099 darab könyv érkezett. Öröm számomra, hogy a korábbi években beszerzett tartós tankönyveink is nagyon jó állapotban vannak. Immár második éve ingyenes a tankönyv minden általános iskolás számára, így 6 millió forintot takarítanak meg a tarczys szülők. A papír alapú tankönyvek mellett az idei évben először vesszük használatba azt a 30 tanulói tabletet, melyet egy sikeres pályázaton nyert a Klebersberg Intézményfenntartó. Ezeket az ötödik osztályosok fogják használni. Az idei évtől is lesznek új kollégák, lesz két új matematika tanárunk, Patus Károlyné és Tatjana Kramarenko, valamint egy nyelvi lektor, Aimel LaRue Herubin és új iskolatitkárunk is lesz, Szakács Hajnalka személyében - mondta Venczel Csaba, aki hozzáfűzte, a nyár folyamán elvégezték a takarítási munkálatokat, így szép, tiszta környezetben várják a tanulókat.
Venczel Csabától megtudtuk, az iskola épületét tíz év újították fel, valamint tíz éve indult a kéttannyelvű tagozat az intézményben. Erre a tanév során méltóképpen szeretnének emlékezni.
Az ünnepély végén átadták a sikeres Cambridge nyelvvizsga bizonyítványokat, s megjutalmazták a többi sikeres nyelvvizsgázó diákot is.

A Tarczy Lajos Általános Iskolában 472 tanuló kezdte meg az idei tanévet, köztük 62 első osztályos kisdiák, akik két tanulócsoportban ismerkednek a számolás, az olvasás és az írás tudományával.
A tanévnyitó a Szózat hangjaival zárult.
A 2018/2019-es tanévben 181 tanítási nap vár a diákokra, a tanév 2019. június 14-én zárul.

Képek:

Tanítási szünetek

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. október 26. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2018. november 5. (hétfő).

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. december 21. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2019. január 3. (csütörtök).

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2019. április 17. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2019. április 24. (szerda)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!