Sikeresen lezajlott a tankönyvosztás a Tarczyban


2018-08-30 20:21:38  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeresen lezajlott a tankönyvosztás a Tarczyban főképe
-Időben, mind a 6099 darab tankönyv megérkezett már két hete az iskolába, amelyet 472 tanuló között osztottak ki - nyilatkozta hírportálunknak Venczel Csaba, a Tarczy Lajos Általános Iskola igazgatója.
-Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna tankönyvfelelős irányításával tanulónként csomagokba rendezték a könyveket. A tegnapi és mai napon délelőtt és délután négy-négy pedagógus segített a könyvek gyors kiosztásában - mondta az igazgató, majd hozzáfűzte, a szállítást követően az új tankönyvek az iskola tulajdonába kerültek, az intézmény könyvtári állományába.
-Ezt követően adjuk ki a tankönyvosztáskor a tanulóknak, a már könyvtári állományban lévő, régi, de jó állapotban lévő tankönyvekkel együtt. A tanév végén ezeket a könyveket le kell adni a könyvtárba. A tankönyveket állapotáért a tanulók és a szülők felelősek, amennyiben nem rendeltetésszerűen használják azokat, a szülő anyagi felelősséggel tartozik. Azt tapasztaltuk, hogy az alsósok jobban vigyáznak a könyvek állagára, mindösszesen hat tankönyv sérült meg, de az sem mind a gyermek hibájából, a szülők készségesen viselték a költségeket. A felső tagozaton is vannak olyan osztályok, ahonnan patyolat tisztán adták le valamennyien a könyveket az év végén, de itt azért valamivel több a sérült, de így is a nyolcvan százalék sérülésmentes. A tartós tankönyvek jó minőségűek, sok van közöttük, mely immár harmadik gazdájára talál, köszönet érte gondos tanítványainknak. A nem tartós tankönyvek közé tartoznak a munkafüzetek, munkatankönyvek, feladatgyűjtemények. Ezek mindegyike új, mert ezekbe dolgoznak a tanulók a tanév során, így év végén nincs értelme visszaadni, ezek a diákoké maradnak - tudtuk meg Venczel Csabától, aki hangsúlyozta, mind a tartós, mind pedig a nem tartós tankönyvek ingyenesek a tanulóknak.
-A kéttannyelvű oktatásban használunk olyan könyveket, munkafüzeteket, melyeket a tankönyvellátó nem forgalmaz, ezen taneszközök beszerzése költséget jelent a szülőknek. Persze, ha valaki szeretné a tartós tankönyvét megtartani, az meg is vásárolhatja a tankönyvellátó boltjában vagy a web áruházban - emelte ki az igazgató.
A szülők nagyon örülnek, hogy immáron második éve valamennyi évfolyamon ingyenesek a tankönyvek, így elmondható, hogy több mint 6 millió forintot takarítottak meg a tarczys szülők.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!