Hétfőtől már a gyermekeké a Huszár ovi


2018-08-29 21:57:38  | cikk: HuHa  | 


Hétfőtől már a gyermekeké a Huszár ovi főképe
Néhány napig még a szakembereké és az óvoda dolgozóié a Huszár Lakótelepi Óvoda, hétfőtől azonban már ismét gyermekek népesítik be a felújított épületet. A mai bejáráson azt láttuk, az utolsó simításokat végzik a kivitelezők, a csoportszobák nagy részébe azonban már visszakerültek a bútorok, játékok, a karbantartók, óvónénik és dajkák pedig a takarítással és a rendrakással voltak elfoglalva.
Csákvári Judit intézményvezető mutatta meg a majdnem kész óvodát Áldozó Tamás polgármesternek és Bocskay László képviselőnek

Bocskay László a városrész önkormányzati képviselője elégedetten tekintett körbe a megújult épületen. Úgy fogalmazott, folyamatosan figyelemmel kísérte a felújítást, a változás szembetűnő és jelentős a tágasabb tereknek, világosabb belső folyosóknak, új helyiségeknek köszönhetően. Külön kiemelte, hogy az eddig sötét épületbelső most egészen világossá vált, megszépült, és ez a gyermekekre is sokkal jobb hatással lesz. Arról is pozitívan nyilatkozott, hogy bár az épület alapterülete nem változott, a terek racionálisabb kihasználásával egy csoportszobával bővült az intézmény, sőt a Pápai Városi Óvodák központja is ide kerülhet, megfelelő tereket alakítottak ki az óvodavezetés számára. Felidézte, pályázati és önkormányzati források álltak rendelkezésre az óvoda felújításához és korszerűsítéséhez, 18 millió forintot nyert el a város a munkálatokra, ez körülbelül az egyharmadát tette ki a teljes költségvetésnek.
-Felújítási munkák esetén mindig előfordul, hogy a bontásokat követően újabb feladatok állnak elő. Itt is menet közben sok mindenről kiderült, hogy elavult, nem felel meg a mai kor elvárásainak, szabályainak, biztonsági előírásainak. Így derült ki például, hogy a villamos vezetékekkel komoly gondok vannak, amit aztán sikerült megoldani - közölte, hozzátéve, örül, hogy a Huszár lakótelep óvodásai megújult környezetben, jobb körülmények között kezdhetik meg a nevelési évet.
Az új tetővilágító ablakoknak köszönhetően sokkal világosabb, barátságosabb lett az épületbelső

Az utolsó napok munkáiról Csákvári Judit intézményvezető elmondta, a látszat csal, hiszen még nagy a felfordulást látni, ám a szakipari munkák utolsó mozzanatai zajlanak, és javában folyik a terek berendezése, takarítása.
-Az ajtótokok festése folyik most, ezt a végére hagytuk, amikor már nincs porral járó munka, így most a leszerelt ajtók miatt rendezetlennek látszanak a terek. A tetővilágítók is elkészültek mostanra, ezáltal sokkal világosabb lett az épület, kollégáimmal még mindig gyakran nyúlunk a kapcsolókhoz, mert azt hisszük, ég a villany. A fő munkák közül csupán egy tér parkettázása van még hátra, ez is elkészül hamarosan és akkor már csak az utólagos takarítások maradnak - mondta. Az új csoportszoba is szinte teljesen készen áll már a gyermekek fogadására, még a szekrények összeszerelését végezték ma a karbantartók, aztán már csak a rendrakás következik. Itt 18 kisgyermeket tudnak fogadni, szeptember 3-tól 15 apróság már meg is kezdi az ovit.
A szekrények összeszerelése után a takarítás következik az új csoportszobában

Az intézményvezető köszönetét kifejezve hozzátette, a kivitelező mellett a Huszár Lakótelepi Óvoda, sőt a többi óvoda dolgozóinak is nagyon sok munkája van a felújításban, a kisebb feladatokat, így például az ajtólapok festését, a meszeléseket, a takarításokat, a bútorok lemosását, a terek visszarendezését, az új bútorok összeszerelését mind ők végezték.
-Legfontosabb célunk az volt, hogy bővítsük a tereket, a nem használt épületrészeket is hasznos terekké tudjuk tenni és megújítsuk az óvodát. Intézményvezetőként elégedett vagyok a korszerűsítéssel, de már arról gondolkodok, hogy mivel kell folytatni a munkát akár itt, akár a többi óvodában - mondta mosolyogva Csákvári Judit.
Itt már szinte teljesen rend van

A kisgyermekek szeptember 3-án vehetik birtokba a megújult óvodát, az intézményvezetés pedig folyamatosan költözik majd át szeptember elején.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!