Nyári kosártábor


2018-08-22 17:27:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nyári kosártábor főképe
A 8-13 éves korosztály részére kosárlabda tábort szervezett a Pápai Kosárlabda Club.

A teljesen kezdőtől a haladó szintig várták fiúk jelentkezését a 2005-2010 között születettek korosztályából a négynapos táborra, melynek a Sportcsarnok adott otthont. Napi két edzés, közös étkezés, kikapcsolódásként pedig Várkertfürdő látogatás szerepelt a programban, melynek célja az volt, hogy a gyerekek szakképzett edzők irányítása mellett ismerkedjenek meg a sportág alapjaival, az igazolt sportolók pedig ráhangolódhattak az ősszel rajtoló utánpótlás idényre.
- Nem titkoltan ezzel a táborral szerettük volna növelni az utánpótlás bázisunkat - tudtuk meg Benedek Szabolcs táborvezetőtől. - A 15-20 fős táborozók fele nálunk fogott először kosárlabdát a kezébe, velük jellemzően az alapgyakorlatokat hajtjuk végre, labdavezetés, passzolás, dobás, a ziccer elsajátítása szerepel a repertoárban, míg a rutinosabbakra külön odafigyelünk, nehezebb gyakorlatokkal igyekszünk fejleszteni a képességeiket. Délelőtt és délután is edzünk, közte egy ebéd és egy strandolás színesíti a napot, a gyerekek nagyon élvezik és szerencsére a fegyelemmel sincs gond. Sokan nyaralnak a tábor hetében, ettől függetlenül nem vagyunk elégedetlenek a létszámmal, az iskola beköszöntével természetesen majd nőni fog az edzésre jelentkezők létszáma.

Benedek Szabolcs hozzátette, utánpótlás csapataikba továbbra is kortól és nemtől függetlenül várják a kosárlabdázni vágyókat. Jelentkezni a sportcsarnokban illetve az egyesület Facebook oldalán is lehet.

Képek:


Címkék: kosárlabda
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!