Jó hangulatú jazz est a Fő téren


2018-08-18 22:31:36  | cikk: Babos Petra  | 


Jó hangulatú jazz est a Fő téren főképe
A SoulFool Band adott péntek este a Fő téren koncertet a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében.
Suba Attila énekes, zenekarvezető elmondta, Pápán első ízben jártak, ahol nagyon jól érezték magukat, remélik, máskor is felléphetnek itt.
-Hét fős a zenekarunk, akik soul, funky és gospel zenét játszanak négy éve. A csapat barátokból állt össze, szeretünk együtt zenélni, s ez a lényeg. Szerintünk a soul és a gospel zene közben tudunk igazán felszabadulni, de a jazz alapja is az önfeledt zenélés. A jazz körülöleli ezeket a műfajokat - mondta Suba Attila, aki hozzáfűzte, szeretnek szabadtéren is játszani, de a beltéri zenélésnek is megvan a varázsa.
A fiatalos csapat már több országban is bemutatkozott, főleg jazz-blues fesztiválokon a világ minden pontján.
A másfél órás koncerten feldolgozások és saját zeneszámok is felcsendültek. Mint mondta, a dalírás közösen történik, ami eléggé leköti az idejüket, de örömmel, vidáman teszik ezt.
A SoulFool Quintett energikus és fiatalos lendülettel robban a színpadra és egyedi hangzásvilággal varázsolja el a közönséget, visszarepítve őket a 40-es 50-es évek Amerikájába.
Feldolgozásaikban megszólalnak a jazz és blues legnagyobbjai, köztük Louis Armstrong, Lou Rawls, Ray Charles, Jimmy Witherspoon és Louis Jordan.


Képek:


Címkék: koncert
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!