Az utolsó munkafázisok zajlanak a Huszár Lakótelepi Óvodában


2018-08-17 15:43:50  | cikk: HuHa  | 


Az utolsó munkafázisok zajlanak a Huszár Lakótelepi Óvodában főképe
Szeptember 3-ától ismét gyermekek népesíthetik be a Huszár Lakótelepi Óvodát, addigra befejeződnek a korszerűsítési, felújítási munkálatok. A kivitelező jól halad az építkezéssel: a nyílászárócseréket elvégezték, a gépészeti szerelések elkészültek, a szennyvíz-vezetéket kicserélték, a vízvezetékeket, vizesblokkokat kialakították, szigetelték a tetőt és a tetőablakok is megújultak, a villamossági szerelések folyamatban vannak, a burkolások szinte mindenütt elkészültek és már készülnek az épületbelső festéséhez. Cseke Attila, a munkálatokat végző Viaconstruct Kft. ügyvezetője a mai bejáráson arról tájékoztatott, a nyílászáró cseréket követő apróbb javításokat végzik most, jövő héten pedig a befejező festési munkálatokkal lesznek elfoglalva.
Új vizesblokkokat alakítottak ki

-Az átalakításoknak köszönhetően a belső válaszfalak elbontásával, tágasabb tereket alakítottunk ki, mintegy 400 négyzetméteren új melegburkolatot építettünk, további közel 120 négyzetméteren pedig hidegburkolatot. Az új nyílászárókkal, a térrendezéssel a helyiségek sokkal világosabbá váltak - sorolta az ügyvezető.
Az új nyílászárók beépítése már megtörtént mindenütt

A kivitelezőtől megtudtuk, a hónap végére átadják a munkaterületet, ezt követően kezdődhet a takarítás és az épület berendezése. Ezt már a Pápai Városi Óvodák munkatársai végzik majd, akik most is sokat közreműködtek a felújítás azon részében, mely nem a vállalkozó feladatai közé tartozik. Így például a karbantartók részt vettek egyes bontási munkákban, a belső ajtók felújításában, a dajkák pedig a festést megelőző takarásban jeleskedtek ma, de még a falakon kívül futó fűtéscsövek festését is vállalták. Így tett Csákvári Judit intézményvezető is, aki szintén aktívan kivette részét az ilyen apró, de fontos munkafázisokból. -Az első pillanattól nagyon jól együtt tudtunk működni a kivitelezővel, a dolgozóinkra pedig még sok munka vár szeptember elejéig. A nevelés nélküli munkanapunkra a többi tagóvoda dajkáit is kértem, hogy vegyenek részt a munkákban, így a takarítást és a helyiségek berendezését közösen végezzük majd el. Nagy öröm, hogy a többi óvodában dolgozó munkatársamra is számíthatok - mondta Csákvári Judit.  Kiemelte, a fejlesztés eredményeként tágasabbak lettek az öltözők, új csoportszobát alakítottak ki, komfortosabb elhelyezést tudnak biztosítani a gyermekek számára és az üzemeltetés is gazdaságosabbá válik.
A festés előtt minden védendő felületet letakarnak az óvoda dolgozói

Mindez nagyon fontos a fenntartó önkormányzat számára is, erősítette meg Áldozó Tamás polgármester a munkálatok megtekintésekor. Úgy fogalmazott, kiemelt jelentőségű, hogy jó körülmények között folyjon a munka és az üzemeltetés hatékony legyen, hiszen az így keletkező megtakarítások további felújításokra fordíthatók. -A hatékony üzemeltetéssel megmaradó források lehetővé teszik, hogy a többi olyan óvodában is tudjunk fejlesztést végrehajtani, ahol már régen volt erre lehetőség. Évről évre egy picivel többet tudunk beruházásra költeni, bízunk abban, hogy a jövőben még több munkát tudunk elvégezni. Az óvoda korábban 120 kisgyermeket tudott fogadni, az új csoportszoba kialakításával 18 férőhellyel bővül az intézmény, sőt a terek optimalizálásával a Pápai Városi Óvodák vezetése is itt kap helyet szeptembertől.
Csákvári Judit óvodavezető, Áldozó Tamás polgármester és Cseke Attila ügyvezető (balról jobbra) a megújult tereket tekintette át

Az 50 millió forint értékű korszerűsítés részben pályázati forrásból valósul meg: az óvoda a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán 18 millió forintot nyert el a munkákra, ezen túl pedig az intézmény saját költségvetéséből és a fenntartó önkormányzat által biztosított pénzből folyik a beruházás.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!