A katonai repülés eszközei a Fő téren


2018-08-10 19:08:34  | cikk: HuHa  | 


A katonai repülés eszközei a Fő téren főképe
Már állnak a katonai sátrak a Fő téren a holnapi rendezvényhez, hiszen szombaton katonákkal és felszereléseikkel, eszközeikkel telik meg a Nagytemplom környéke. No meg remélhetőleg érdeklődők tömegével, az MH Pápa Bázisrepülőtér ugyanis mindenkit szeretettel vár a Magyar Honvédség 170 éves évfordulója tiszteletére rendezett országos rendezvénysorozat pápai állomásán. A városunkban tartandó egész napos program az országos események közül is kiemelkedik, hiszen itt tisztelegnek a Magyar Légierő 100 éves jubileuma előtt.

A Fő térre kilátogatók számos érdekes, a hétköznapokból ismeretlen - esetleg filmen látott - katonai eszközzel, berendezéssel ismerkedhetnek meg. Speciális tűzoltóautó és reptéri karbantartó jármű, különleges tűzszerész ruha és robot, ejtőernyős felszerelés, légvédelmi rakétaindító állvány, hatástalanított fegyverek, szimulátorok, radar eszközök egész sorát vonultatja fel a Magyar Honvédség e különleges napon.

A házigazda Pápa Bázisrepülőtér mellett a budapesti Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred, a Szolnok Helikopter Bázis, a veszprémi Légi Vezetési és Irányítási Központ és a győri Arrabona Légvédelmi Rakéta Ezred képviselteti magát a rendezvényen, az eszközbemutatók mellett katonai zenekari fellépés színesíti a programot és talán néhány magasban áthúzó repülőgépet, helikoptert is megcsodálhatnak az érdeklődők a város főterén. A program 10 órától 18 óráig várja a látogatókat.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: honvédség
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!