Vereség az Albert Stadionban


2010-05-18 20:31:41  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nb1.hu  | 


Vereség az Albert Stadionban főképe
A Lombard Pápa a Soproni Liga 29. fordulójának nyitómeccsén kétgólos vereséget szenvedett a Ferencvárostól. A mieink a Szűcs L., Quintero, Farkas A., Rajnay, Venczel, Zulevs, Gyömbér, Heffler N., Abwo, Bárányos, Szabó Zs kezdővel vágtak neki a találkozónak, míg a hazaiaknál a búcsúzó Short mester a Megyeri, Csizmadia, Tutorics, Balog Z., Stockley, Schembri, Lipcsei, Adnan, Abdi,  Ferenczi, Elding felállást vélte a legjobbnak. Nyílt sisakos találkozót láthatott a kilátogató 3000 néző, mely egyben Lipcsei Péter hazai búcsúmérkőzése is volt. A Fradi csapatkapitánya a pápaiak elleni mérkőzés alkalmával öltötte magára a 647.alkalommal a zöld-fehérek mezét, ezzel egyedüliként vezeti az FTC örökranglistáját. Az első félidőben mindkét csapat bátor támadójátékot vállalt fel, a 14. percben Ferenczi juttathatta volna előnyhöz a fővárosiakat, ám lövése pontatlan volt. 20 perccel később Szabó előtt adódott lehetőség, 17 méteres lövése kevéssel kerülte el Megyeri kapuját. 5 perccel az első játékrész vége előtt Gyömbér hagyott ki hatalmas lehetőséget, a Lombard középpályása hét méterről lőtt a kapu fölé. Nem sokkal később büntettek a hazaiak, Lipcsei szögletét Elding továbbította a kapuba. A második félidőben ismét Szűcs tartotta meccsben csapatát, előbb Elding, majd Ferenczi kísérletét védte bravúrral. Negyed órával a vége előtt végleg eldőlt a találkozó, Schembri beadását követően az NB I-ben debütáló Gárdos lőtt kapásból a bal felső sarokba, Szűcs tehetetlen volt. A zöld-fehérek győzelmükkel feljöttek a hatodik helyre, a Lombard pedig készülhet a vasárnapi, Kaposvár elleni zárófordulóra.

Craig Short: Nem kezdtük jól a mérkőzést az első huszonöt percben, a Pápa jól futballozott, jól passzolt, és kialakított helyzeteket, míg nekünk pedig egy gólt kellett szerezni ahhoz, hogy jobban játszunk. A második félidőben ugyan nekünk is adódtak lehetőségeink, de azokat sajnos elrontotta Ferenczi, Elding és Abdi. A védekezésünkkel viszont szokás szerint meg voltam elégedve, annak jól is kellett működnie Tutorics vezényletével, hiszen meg kellett gátolnunk a Pápát a gólszerzésben. Gratulálok Petinek a rekordhoz, óriási teljesítmény, amit elért.

Véber György: Szeretném azzal kezdeni, hogy minden elismeréssel gratulálok Peti eredményéhez, ami nagy teljesítmény. A mérkőzésen pedig a megszokott stílusunkat kivittük a pályára, a rövidpasszos játékunk dominált, de nem volt hatékony. Az első félidőben százszázalékos helyzeteket puskáztunk el. Gyakorlatilag a szünetben a játékunk folytatását kértem, de nyitottá váltunk ezáltal. A labda ugyan sokat volt nálunk, de sajnos továbbra sem voltunk hatékonyak és racionálisak. Egy-két játékos főleg elöl nem azt csinálta, amit kértem, aminek egyenes következménye volt, hogy a második gólt is megkaptuk. Utána pedig már nem volt esélyünk. Az összkép alapján azt mondom, ha a kapukat levették volna a pályáról, akkor miénk a három pont, de mivel a futballt gólra játsszák, a Ferencváros nyert. Gratulálok nekik a győzelemhez.
(pepsifoci.hu)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!