Őszre kész a véradó épülete


2018-08-07 16:07:41  | cikk: HuHa  | 


Őszre kész a véradó épülete főképe
2018. február 1., 2018. november 25. és 2019. március 1. - három időpont a Véradó épületének felújításából. Előbbi a munkaterület átadásé, második a kivitelező szerződésében szereplő befejezési határidő, a harmadik pedig a projektben meghatározott végső építési határidő. Mindezekhez képest nagyon jól áll a beruházás - várhatóan október végére elkészül az épület - tudtuk meg a mai helyszínbejáráson, melyen Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester tájékozódott a jelenleg folyó munkálatokról és a projekt előrehaladásáról.
Az utolsó simítások zajlanak az épületkülső színezésén

Az építkezésről Rádi Róbert, a beruházást koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást. Mint mondta, 75 százalékos készültségi fokon áll a kivitelezés, a munka a burkolatok, nyílászárók és a feleslegessé vált belső válaszfalak bontásával kezdődött, ezt követően a belső szigeteléseket és alapozási munkákat végezték el. Kialakították a liftaknát és megkezdték az épület külső szigetelését - ez mostanra teljesen el is készült, sőt a külső színezéssel is végeztek az építők. Az elmúlt hónapokban beépítették az új nyílászárókat, megépítették az új válaszfalakat, elvégezték a villamossági és gépészeti (víz, szennyvíz és fűtés) alapszereléseket, teljesen új villamossági rendszert építettek, majd megkezdődtek a burkolási munkálatok, melyek egy része már el is készült.
A vizesblokkok már szinte teljesen elkészültek

-Jelenleg a vizesblokkok, konyhák járólapozása és csempézése zajlik, néhány helyiségben már a szaniterek beépítése is megtörtént, készülnek a falglettelési munkák a festés előkészítéseként - sorolta az ügyvezető.
A munkálatok folytatásában a melegburkolatok lerakása, a helyiségek festése, a szerelvényezés, a lift beépítése és a külső portál kialakítása történik meg. A projekt berendezési tárgyak, bútorok vásárlását is lehetővé teszi, a meghatározott irodabútorok, tárolók, konyhai felszerelések beszerzésére most folyik a közbeszerzési eljárás, és zajlik az akadálymentesítést szolgáló berendezések beszerzési eljárása is - tájékoztatott Rádi Róbert.
A liftakna, a liftet várhatóan a jövő héten szerelik be

A Véradó felújítására 150 millió forintot nyert el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program vonatkozó kiírásán. Ez volt a maximálisan pályázható összeg, amit meg is tudott szerezni a város. Ez azonban nem fedezi a beruházás költségeit, így az önkormányzat vállalta a többletköltség - 31 millió forint - biztosítását. További forrást is fel kíván használni a város az épületre, hiszen annak környezetét is rendezni szeretnék, ez pedig a projektben előírt parkolók megépítésén túl további parkolók kialakítását és parkosítást jelent. Ezt hitelből fogja megvalósítani a város - tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől.
Unger Tamás, Áldozó Tamás, Nagy Szabolcs és Rádi Róbert az egyik majdnem kész helyiségben

-A szociális szolgáltatások infrastrukturális körülményeit jelentősen javító beruházás nagyon fontos az önkormányzat számára. Ebben az épületben a Család és Gyermekjóléti Központ, illetve az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézménye kap helyet - emelte ki, hozzátéve - a fogyatékosok intézményébe járók nagyon várják már új helyük elkészülését, figyelemmel kísérik a projektről szóló híreket és hamarosan meg is tekinthetik az épületet. Mint megtudtuk, augusztus végén, szeptember elején lesz alkalom arra, hogy az ellátottakat és a szülőket, hozzátartozókat meghívják az épületbe és bemutassák új helyüket.
-Hiszem, ha személyesen is látják, még nagyobb bizalommal lesznek a beruházás iránt, hogy minden igényt kielégítő, 21. századi körülményeket tudunk biztosítani az ellátásukra.
Megújul a bejárat is, ennek munkálatait a következő hetekben végzik

A város által elnyert tizenhat TOP-os projekt közül ez volt a harmadik, melynek a fizikai kivitelezése megkezdődhetett (a Huszár lakótelepi orvosi rendelő és a paktum projekt után) és vélhetően a második lesz, ami elkészül.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!