Gazdag a kínálat a pápai piacon


2018-08-03 21:56:01  | cikk: Babos Petra  | 


Gazdag a kínálat a pápai piacon főképe
Sokan fogták bevásárlókosarukat és kilátogattak a piacra a héten, hiszen nem egy embernek egyik kedvenc pénteki programja ez a nyári hónapokban. Volt ott minden, mi szem-szájnak ingere. Egyesek a hétvégi húsleveshez szükséges zöldségek közt válogattak, szépen fogyott a sárgarépa, zeller, fehérrépa, hagyma, de természetesen többen vásároltak friss gyümölcsöt is. Keresték a házi tojást is, hiszen a hétvégén sokan sütnek finom gyümölcsös nyári sütiket.

Több helyen kínálták a különböző fajtájú őszibarackot a vevőknek.
-Tavaly gyakorlatilag 100 százalékban elfagytak a fáim, de idén sokkal jobb a baracktermés. Gyümölcstermesztéssel foglalkozom, elsősorban őszibarackot, körtét és szilvát hozok a piacra. Van szeder, szilva és körte is a kertemben. Szerencsére az idén szép termésem lett, tavalyról ez nem mondható el - mondta Szabó Miklós, aki Ugodról érkezett.

-Többfajta fánk van, de nagy mennyiség nem lesz egyiken se - mondta egy nyugdíjas asszony. A később érő fajtákon még annyi sincs, hogy enni jusson a családnak.

-Én elsősorban bácskai paprikát termesztek, ami szabadföldi, s ezért jóval ízletesebb. Idén sokkal jobb a paprikatermésem, mint tavaly. Sajnos a paradicsomom korán lebetegedett, sok esőt kapott. A súlya miatt leért a földre, s emiatt érte a betegség. Mi nem permetezünk, hanem műtrágyázunk. Még krumplit és sárgarépát árulok - tudtuk meg a mezőlaki Gyarmati Jenőtől.

A vágott virágok között pedig megjelent többek között a dália, a színes rézvirág, a kardvirág és a napsárga kúpvirág.
A vásárlók örömmel válogattak a különböző erdei gombák között, de a standokon találhattak bio gyümölcsöket, zöldségeket és lekvárokat is.
A gazdag augusztusi kínálatban mézédes dinnyék is hívogatták az érdeklődőket. Érdemes volt tehát kilátogatni a piacra, ahol mindenki találhatott valami nyári finomságot.


Képek:


Címkék: piac
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!