Országos bajnokságokkal zárult a nyári úszóidény


2018-08-03 10:59:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Országos bajnokságokkal zárult a nyári úszóidény főképe
A nyári versenyszezon zárásaként Kecskeméten és Győrben álltak rajtkőre a Pápai Úszó Sportegyesület versenyzői, akik közül Tapsonyi Bálint és Nagy Levente is dobogóra állhatott.
A kecskeméti Országos Gyermek Bajnokságra két 2005-ös születésű versenyzőt nevezett Babai Gergő, az egyesület edzője, a már rutinos versenyzőnek mondható Tapsonyi Bálintot és Dombos Bencét, akinek ez volt a debütálása ezen a rangos eseményen.
- A versenyen 87 egyesület 486 versenyzője összesen 2424 rajtot vett. Az egyesületi csapatversenyben annak ellenére, hogy csak két versenyzővel vettünk részt a 32. helyet sikerült megszerezni - összegezte a bajnokságot a PUSE edzője. - A ponttáblán elért helyezéseink egy bronz, két negyedik- és egy ötödik hely lett, melyek Tapsonyi Bálint nevéhez fűződnek. A versenyen 18 versenyszámból Bálintot nyolc-, Bencét hat úszásra neveztem négy napra elosztva. A versenyről tudni kell, hogy a 2005-ös korosztály az egyik legeredményesebb a mezőnyben és rengeteg akcelerált versenyző képviselteti magát. 12-13 éves gyerekeknél nem volt ritka, hogy 180 centiméternél is magasabbak voltak, míg az én versenyzőim teljesen normális fejlődési szinten vannak. Az eredmények taglalásakor mindenképp meg kell említenem, hogy Bálint 50 gyorson 4. helyen ért célba 26,54-es egyéni csúccsal, 100 háton újabb egyéni csúccsal (1:06,98) a kategóriában az előkelő 5. helyet szerezte meg. Bence a középmezőnyben végzett, bár négy másodperces javítása bíztató a jövőre nézve. 100 gyorson Bálint hatodik helyen várhatta a döntőt, ahol hihetetlen akarással a negyedik helyet szerezte meg egy hatalmas egyéni legjobbal (57,75). A versenyen egyetlen érmünk 100 pillén született, Bálint a döntőben 1:02,74-el megint csak hatalmas egyéni csúccsal harmadik helyen csapott a célba négy századdal lemaradva az ezüstről.
Egy héttel később Győrben rendezték a 62. Országos Serdülő Bajnokságot, a négy napos megmérettetésre az ország 86 egyesületéből 417 versenyző 2177 egyéni nevezéssel érkezett, városunkat Nagy Levente képviselte.
- Levente versenyszámait kiválasztani könnyebb volt, hiszen ő már kiforrottabb versenyző a fent említett fiúknál. Ő alkatilag is inkább sprinter és ezeket a számokat is szereti jobban, így a fő számai az 50 és 100 gyors és hátúszás voltak. 50 gyorson egyéni csúccsal vártuk a délutáni döntőt, itt tovább javítva egyéni legjobbját egy roppant szoros végjáték után teljesítménye az 5. helyre volt elég. 100 gyorson 9. helyen csapott a célba, ám a délutáni döntők időközben változtak, és egy visszalépés miatt Levente nyolcadikként bekerült az ?A? döntőbe, amit meg is hálált egy újabb egyéni csúccsal (53,54), ami az előkelő 6. helyet jelentette. 50 háton negyedik pozícióból várhatta a döntőt a sorozatos egyéni csúcsai után, majd a délutáni alapos melegítés és Levente hatalmas akarásának eredményeként egy elképesztő célba érkezésnek (27,42) megint csak egyéni csúcs és második helyezés lett a jutalma. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, rengeteg munka és alázat van mögöttük - és ami a legjobb - tudják, hogy még több kell ahhoz, hogy előbbre jussanak. Nagyon sokat tanultak az év során ezeken a versenyeken, emellett én is levontam a konklúziót, amivel segíthetem a munkájukat és kísérhetem őket azon az úton, ami céljaik eléréséhez vezet - zárta a beszámolót az úszók felkészítője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!