Frissítő forrásvíz a belvárosban


2018-08-01 16:40:01  | cikk: Babos Petra  | 


Frissítő forrásvíz a belvárosban főképe
Péntek éjfélig másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos. Az idei első hőhullám vette kezdetét, egyre erősödik a nappali felmelegedés, országszerte 30 fok fölött alakul a csúcshőmérséklet, a napi középhőmérséklet pedig eléri a 25-27 fokot, ami az első, másodfokú figyelmezetés szintje. A hőségben kiemelten fontos figyelni a megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásra.
A fokozódó melegre való tekintettel ismét friss pápai csapvizet oszt a napokban a Pápai Vízmű Zrt. a sétálóutcán, az Áruház előtt.
Szili Ágnes laboratóriumvezető elmondta, kilenc évvel ezelőtt jött az ötlet, hogy vizet osszanak a járókelőknek. Akkor a Játékfesztivál keretein belül tették ezt a Várkert területén.
-Később jött az igény, hogy jó lenne, ha a belvárosban is kedveskednénk friss pápai vízzel a járókelőknek, felhívva az emberek figyelmét arra, hogy a csapvíz a legjobb szomjoltó és a legegészségesebb folyadék, amit fogyaszthatunk. A vízosztást kedden kezdtük, s addig csináljuk, amíg 30 fok felett van a hőmérséklet - tudtuk meg a laboratóriumvezetőtől, aki hozzátette, a kánikulai melegben 25-30 százalékkal emelkedett a vízfogyasztás.
Szili Ágnes kiemelte, a vízosztásra várják továbbra is a diákok segítségét.
Viczmándy Patrícia, a Refi diákja hírportálunknak elmondta, kedd óta vesz részt a vízosztásban, ami szerinte nagyon sikeres program, hisz az emberek a nagy melegben örömmel keresik fel őket, s isznak egy-egy pohár friss vizet, számára pedig jól eső érzés, hogy ebben a hőségben segíthet a járókelőkön. Patrícia hozzátette, tapasztalata szerint inkább délelőtt keresik fel a standot, s leginkább az idősebb korosztály.
Horváth Pál örömmel ivott két pohár friss vizet, hiszen elmondta, a pápai víznél finomabbat még nem ivott. Szerinte, tökéletes ötlet, hogy Pápán a nagy melegben osztanak vizet a sétálóutcán.
Szili Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy a Fő téren található szökőkutak vízminősége nem alkalmas fogyasztásra. A városban a Márton István utcában, a piactéren és a Várkertben található közkútból lehet még inni vizet. Terveik között szerepel, hogy a Kossuth utcai vízoszlop mellé csapot is helyeznek el, hogy folyamatosan ihassanak a járókelők.
A Kossuth utcai vízosztó sátor alatt diákok kínálják a hűtött vizet 11-15 óráig, a Fő téri és a Kossuth utcai páraoszlop pedig folyamatosan működik.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!