Megáldották a jubiláló házaspárokat a Szent Anna búcsú keretében


2018-07-29 21:10:21  | cikk: Babos Petra  | 


Megáldották a jubiláló házaspárokat a Szent Anna búcsú keretében főképe
Szent Anna a családi élet, a gyermekek elfogadásának, helyes nevelésének szép példaképe. Szent Anna asszony a keresztény és az iszlám hagyomány szerint Szűz Mária édesanyja volt.
Ezen a hétvégén ünnepelte a pápai Szent Anna templom a búcsúünnepét. Az ünnepi program tegnap este szentmisével kezdődött, melyen a hívek a nagyszülőkért imádkoztak.
Vasárnap reggel misével folytatódott a Szent Anna búcsú, majd 9 órakor ismét ünnepi szentmisére várták a híveket, melyet Salgó Ferenc aranymisés plébános mutatott be, s ekkor áldotta meg a jelenlevő több mint tíz jubiláló házaspárt.
A plébános a szentmisén a család fontosságára és annak szerepére hívta fel a hívek figyelmet.
Az Anna-napi búcsú keretében köszöntötték Veisz Endrénét, a Szent Anna Óvoda vezetőjét nyugdíjba vonulása alkalmából. Veisz Endréné 1991-ben az akkor induló Szent Anna Római Katolikus Óvoda vezetői posztjára pályázott. Meghatározó szerepe volt és van jelenleg is a katolikus szellemiséget kínáló intézmény arculatának kialakításában, megerősítésében. Munkássága nyomán városunk és környéke nevelési-oktatási intézményhálózatában ismertté és elfogadottá vált az általa vezetett óvoda. Mindenkor figyelmet fordított a személyi feltételek biztosítása mellett az egészséges és biztonságos környezetre, a korszerűség követelményeinek megteremtésére, a gyarapodásra, a fejlesztésre. Nyitott, érdeklődő, tettre kész természetű, az élethosszig tartó tanulása híve. Munkatársait is folyamatosan ösztönözte, segítette a képzéseken, továbbtanulásokon való részvételre. A fenntartó három ízben ismerte el tevékenységét, Szent Gellért ezüst díj, majd arany fokozat, és Boldog Gizella emlékéremmel.
-Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy az óvoda vezetője lehettem. Valójában az intézmény „bölcsőjétől” kezdve ott álltam, s minden mozzanatában részt vettem, úgy mond a fiatal felnőtté válásáig. A minden napos szolgálat hiányozni fog, hiszen széleskörű feladatköröm volt, de mindig szeretettel fogok visszagondolni azt elmúlt 27 évre - mondta meghatottan Veisz Endréné.
Ezt követően mutatták be az óvoda új vezetőjét, Tarróné Szücs Zitát, aki 1991 óta dolgozik a Szent Anna Óvodában, mint óvónő. Elsődleges célja az intézményben folyó törvényeknek megfelelő, magas színvonalú munka folytatása. Az eddig elért eredményeket maximálisan elismerve, az óvoda saját arculatát megőrizve, a kialakult értékeket, hagyományokat, szokásokat szeretné továbbvinni és fejleszteni.
A szentmise a Himnusz hangjaival zárult.
A Szent Anna búcsú szentségimádási órával zárult, melynek keretében végezték el a Szent Anna litániát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!