Elkészült az útfelújítás Nagygyimótnál


2018-07-27 17:43:29  | cikk: HuHa  | 


Elkészült az útfelújítás Nagygyimótnál főképe
Véget ért a Pápa-Veszprémvarsány közötti 832-es számú főút több mint 4 kilométeres szakaszának felújítása és elkészült a Pápa-Dáka közötti útfelújítás is - jelentette be hivatalosan dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója. Az egyik útfelújítás Nagygyimót környékén zajlott érintve a település főutcáját, így a sajtótájékoztatót is ott tartották, Unger Tamás, Pápa alpolgármestere, Szaller Zsolt, Nagygyimót polgármestere és Végh József, Dáka polgármestere jelenlétében.
Fekete János megyei igazgató ismertette a projektek részleteit

Fekete János hangsúlyozta, a Magyar Közút Veszprémi igazgatósága régóta várta, hogy ilyen léptékű útfelújításokat végezhessen területén, idén TOP-os forrásból és hazai költségvetésből számos út újulhat meg.
-Pápa térségében is jelentős útfelújításokat sikerült elvégeznünk, itt Nagygyimótnál egy 4,4 kilométeres szakasz műszaki átadása kezdődött el, elkészült a Kéttornyúlak-Dáka átkelési szakaszának felújítása 4970 méter hosszan és folyamatban van az útfelújítás Pápa-Borsosgyőr térségében is.
Az igazgató a projektek műszaki tartalmát is ismertette, mint mondta, a külterületi szakaszokon alépítményi problémák miatt teljes pályaszerkezet cserét végeztek remix technológiával, ami egy homogén alépítményt eredményezett. Minden szakasz kétrétegű aszfaltburkolatot kapott, kiépítették a padkát a teljes szakaszon, helyreállították - több helyen újjáépítették - a vízelvezető rendszereket, felújították az autóbusz öblöket, teljesen felújították a hidakat, jelentős mennyiségű szalagkorlátot építettek, tartós útburkolati jeleket festettek fel és kicserélték a KRESZ táblákat.
Dr. Kovács Zoltán a Pápa környéki útfelújítási helyszíneket mutatja a térképen - 4 útszakasz, 15 kilométer

A nagygyimóti út felújítása 568 millió forintba került, ez hazai forrásból valósult meg, a Dáka felé vezető útszakasz pedig 541 millió forintos beruházás, melyet európai uniós pénzből újítottak fel. A Pápa-Sárvár közötti út Borsosgyőrnél lévő szakaszának felújítása szintén hazai forrásból készül, a felújítás alatt lévő szakasz 3850 méter hosszú, a projekt költsége 566 millió forint.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az útátadáson arról szólt, egy héten belül két átadási rendezvényt is tartanak Nagygyimóton, hiszen néhány napja az óvoda udvarának felújításáról adtak hírt, mely TOP-os forrásból készült el.
-A már elkészült két útfelújítás több mint 1 milliárd forint értékű beruházást jelent, ennek keretében megújult Kéttornyúlak, Dáka és Nagygyimót főutcája is. Nagyon fontos a lakosság számára, hogy jó minőségű utak készültek és biztonságosabbá vált a közlekedés - mondta. A képviselő hozzátette, a már felújított útszakaszok hossza Pápa környékén meghaladja a 10 kilométert, a még folyamatban lévő borsosgyőri munkával együtt pedig 15 kilométernél is többet tesznek ki.
-Az útfelújítások a Pápáról sugarasan induló utak jelentős minőségjavulását eredményezik - hangsúlyozta.
Szaller Zsolt, Nagygyimót polgármestere köszönetet mondott a főutcájuk felújításában közreműködőknek

Nagygyimót polgármestere úgy fogalmazott, régi vágya volt a falunak, hogy megújuljon a főutcája, hiszen Nagygyimót Pápa kapuja keleti oldalról és a 832-es számú főút nagy gépjárműforgalmat bonyolít le. Hozzátette, minden beruházás fontos számukra, az utak, melyek családokat, barátokat kötnek össze, munkahelyekre vezetnek különösen.
-Ezzel a beruházással még pozitívabb településképet mutat Nagygyimót, és szinte mindenünk megvan, ami élhetővé, kellemessé teszi a falut.
Jó minőségű, biztonságos közlekedésre alkalmas utak épültek

A város közvetlen környezetében négy út felújítása valósul meg idén: a Bázisreptérig tartó szakasz már korában elkészült, most a Kéttornyúlakon átvezető utat és a Nagygyimót környéki szakaszt adták át, a Borsosgyőrön átvezető út felújításának határideje pedig október eleje.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!