Atlétika: Három verseny tíz pápai érem


2018-07-26 12:18:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Atlétika: Három verseny tíz pápai érem főképe
A jól sikerült győri Európa-bajnokságot követően július közepén a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetői a miskolci egyetemi stadionba látogattak, ahol az újonc és serdülő országos bajnokságot rendezték. A PAC dobóit három versenyző képviselte a serdülő fiú kalapácsvetés mezőnyében.
- Versenyzőim szoros csatát vívtak egymással a dobogóért - tájékoztatott a pápai versenyzők felkészítője, Varga Patrik. - A mezőny öt méterre le volt szakadva tőlünk, mi pedig öt méteres hátrányban voltunk a győzteshez képest. Sorozatról-sorozatra változott az állás, és csak az utolsó sorozatban alakult ki a végleges sorrend, végül Molnár Dániel második (59.87), Füredi Dániel harmadik (59.10), Tóth Richárd Soma negyedik helyezést (58.75) szerzett. A helyezésekkel maximálisan elégedett vagyok. Hoztuk a kötelezőt, viszont továbbra is az eredmények, a méterek amiket keveslek. Úgy gondolom, hogy a fiúkban sokkal több van még, remélem a versenyszezon hátralevő versenyein, a ligadöntőkön, illetve a válogató versenyen láthatunk tőlük még nagy dobásokat - bizakodott a klub edzője.
Néhány nappal később rendezték a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club hagyományos viadalát, a 60.Nemzetközi Balaton Bajnokságot, ahol közel 250 atléta tette próbára tudását. A viadalon - ahol a hazai élvonal több képviselője is rajthoz állt - Sztupák László az ifik között a szombathelyi Dobó SE versenyzője mögött második helyen végzett (69.20). A felnőttek között Nagy Gergely 63.34 méteres eredménnyel a hetedik helyen zárt, ami szintén megsüvegelendő teljesítmény. Gelencsér Viktória viszont sajnos nem jutott döntőbe az ifi leány mezőnyben. Szintén sikerről számolhatunk be a hatodik alkalommal megrendezett Kis-Balaton Bajnokságról. A VEDAC stadionba a gyermek, az újonc és a serdülő korosztályt várták, pápai színekben öten indultak.
- Serdülő kalapácsvetőink kivétel nélkül dobogóra állhattak, Füredi Dániel egyéni csúccsal első-, Molnár Dániel második-, Tóth Richárd Soma harmadik helyezést szerzett. Kalapácsvetésben a gyermekeknél Füredi Dominik arany-, Füredi Dávid ezüstéremmel gazdagodott, diszkoszvetésben Füredi Dávid eddigi legjobbjával megnyerte a versenyt, mellette Füredi Dominik harmadik lett, amivel tízre nőtt a három verseny alatt gyűjtött pápai érmek száma. Bízom benne, hogy hasonlóan folytatódik számunkra a nyári versenyszezon - tette hozzá a gyerekek felkészítője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!