Pályafelújítás önkormányzati segítséggel


2018-07-26 06:41:01  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pályafelújítás önkormányzati segítséggel főképe
Az utánpótlás és felnőtt bajnokságok szünetében nagyszabású, mintegy 90 millió forintot meghaladó pályafelújítási programba kezdett a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC), a projekt önrészét Pápa Város Önkormányzata biztosította.
Tóth Péter, az utánpótlás egyesület ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, a nyári időszakban a fejlesztések két ütemben valósulnak meg.
- Nagy örömünkre - némi csúszással ugyan - de megkezdődtek a felújítások a Perutz stadionban és a Fiumei úti edzőpályánkon. A beruházás első része a már megszokott talajápolási munkálatokat jelenti, ennek keretében kijavítják a kapuk előterét, megtörténik a felülvetés, a talajjavítás, a talajszellőztetés. A második etap már jóval nagyobb léptékű, hiszen a 2016/2017-es társasági adós fejlesztési projektünk most zajló részében a stadion műfüves pályájának teljes felületét lecseréljük, ezzel párhuzamosan a Munkácsy Sporttelep kis műfüves játéktere is teljesen megújul, a füves pályához pedig világítást építenek ki a szakemberek, valamint labdafogó hálók is felkerülnek a két kapu mögé.
Tóth Péter elmondta, a projekt közel 100 millió forintból valósul meg, melynek önköltségét - 25 millió forintot - az önkormányzat biztosít. Ennek kapcsán dr. Áldozó Tamás elmondta, a beruházás szükségszerű volt, hiszen a műfű közel 15 éves, a Spartacus pálya megépítése pedig jóval korábbra nyúlik vissza, így folyamatosan szükség van a javításokra, cserékre, korszerűsítésekre.
- A PELC civil szervezet, melynek működéséhez a legnagyobb támogatást a város biztosítja. Ebbe a támogatási körbe beletartozik a beruházásokhoz szükséges önrész is, amit teljes egészében a város biztosít. Mi úgy látjuk, hogy a városi sport-infrastruktúrának megújítása 70 százalékos támogatási intenzitás esetén feltétlenül vállalható. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen a korábban említett beruházások sikeres megvalósulására 25 millió forintot szavazott meg a testület.
A polgármester emlékeztetett, korábban a sportcsarnok melletti kis- és grundpálya méretű műfüves játékterek önrészét is átvállalta az önkormányzat. A munkálatok várhatóan négy hét múlva fejeződnek be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!