A bontással végeztek, már az építkezés zajlik a Huszár oviban


2018-07-25 21:55:27  | cikk: HuHa  | 


A bontással végeztek, már az építkezés zajlik a Huszár oviban főképe
Éppen egy hónappal ezelőtt kezdődött meg a Huszár Lakótelepi Óvoda felújítása, mely közel 50 millió forintos fejlesztést jelent az intézményben.
-A bontási munkák már befejeződtek és a kivitelező megkezdte az építést az óvoda területén - közölte a mai munkaterület bejáráson Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetője. Mint megtudtuk, az eredeti elképzelésekhez képest némileg módosultak a tervek, a kivett belső falak után maradó területeket áttekintve még praktikusabb megoldásokat találtak a terek megnagyobbítására, hasznosítására. Ezzel kevesebb fal és ajtó töri meg a tereket és nagyobb lesz az új csoportszoba.
Belső válaszfalakat bontottak el és újakat építettek

Az átalakítással az óvoda a korábbi hat helyett hét csoportot tud indítani, és ide költözik a városi óvodák központi irányítása is. Mindez úgy lehetséges, hogy az eddig kihasználatlan - korábban raktárként működő - tereket is bevonják a ellátás és az igazgatás céljára szolgáló területekbe. Az eredmény az lesz, hogy az öltözésre tágasabb helyek állnak majd rendelkezésre, a csoportszobák hasznos tere növekszik, az óvoda irányítása számára pedig a titkárságnak, az intézményvezetőnek megfelelő helye lesz és az értekezletek tartására alkalmas tárgyaló is helyet kap az épületben.
A munkálatok során orvosolják a szennyvíz-elvezetési problémákat - az új fővezeték kiépítése már megtörtént - szigetelik a tetőt és kicserélik a tetőablakokat, korszerűsítik a világítási rendszert és kicserélik a még megmaradt régi ablakokat.
-Jelenleg még néhány helyiségben a belső válaszfalak építése zajlik, pár ablak cseréje van még hátra, folynak a parkettázási munkák, de már készülnek a festéshez is, glettelik, csiszolják az új falfelületeket és folyamatban van a tető szigetelése is. A karbantartóink az ajtókat és ajtótokokat festik át - tájékoztatott az óvodavezető.
A szennyvíz fővezetékét is kicserélték, ezzel megszűnnek az eddigi problémák

Áldozó Tamás polgármester az építkezés megtekintésén emlékeztetett, az előző európai uniós ciklusban három óvodát tudott a város felújítani pályázati forrás igénybe vételével. A város óvodái jellemzően a 70-es évek végén épültek, hasonló technológiával és az épületek mostanra elavultak, felújításukra pedig az említett projekten túl nem nagyon adódott lehetőség. A Csókai Óvoda reformátusoknak történő átadása után az önkormányzat arról döntött, hogy a működtetésben felszabaduló 10 millió forintos keretet meghagyják az intézmény költségvetésében, hogy azt beruházásokra fordíthassák.
-Ezt teljesítettük, hiszen itt most egy közel 50 millió forintos beruházás zajlik, amiből 18 millió pályázati forrás, a többi pedig önkormányzati pénz. Aki részt vett már régi épületek felújításában,az tudja, a munkálatok során sok új kihívás, megoldandó probléma merülhet fel, amire megoldást kell találni. Ha pedig már a felújítás megkezdődött, akkor a felmerülő problémákat is meg kell oldani, ezért arról biztosítottam az intézményvezető asszonyt, hogy a következő költségvetésmódosításkor biztosítjuk a forrást ahhoz, hogy a többletfeladatokat el tudják végezni - közölte a polgármester.
Ez lesz az új csoportszoba - Csákávri Judit intézményvezető Áldozó Tamás polgármesternek mutatja az új teret

Szeptember 3-án, hétfőn már ismét itt fogadják a gyermekeket - hangsúlyozta Csákvári Judit. Mint mondta, az utolsó két hétben az óvoda minden karbantartója ennek az épületnek a rendbetételén dolgozik majd, a dajkák segítségével végzik a takarítást és a rendrakást, hogy a nevelési évet itt, a felújított épületben kezdhessék a gyermekekkel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!