Sikeres volt a Pannonia Reformata Múzeum tábora


2018-07-23 22:17:50  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres volt a Pannonia Reformata Múzeum tábora főképe
A Pannonia Reformata Múzeum első ízben szervezett művész tábort általános iskolás korú gyerekeknek a héten.
Halászné Kapcsándi Szilvia a tábor vezetője, a múzeum vezetője elmondta, az első táboruk nagy sikernek örvendett, tartalmas egy hetet tudhatnak maguk mögött.
-Jól vizsgázott a múzeum, az alkotóműhelyünk, így valóban egy nagyon színvonalas művészeti tábort tudtuk összeállítani a résztvevő 22 gyermeknek. Úgy gondoltuk, egy mini művész kiállítással zárjuk le az egy hetet, ahol minden gyermek bemutathatja alkotásait szüleiknek, ismerőseiknek. A célunk az volt, hogy egy olyan tábort hozzunk létre, ami a művészetekről szól, a kiállításainkra épül, olyan művészeti ágak bemutatásával, amit eddig még nem ismertek a gyerekek. A kézműves táborban különböző technikákat ismertek meg a résztvevők. Természetesen játszottunk is az udvaron - ismertette a tábor vezetője, majd hozzátette, első nap az egyiptomi művészet állt a középpontban, amulettet, a rézékszert és drótékszert készítettek. Második nap a bőrművességé volt a főszerep, illetve a papírdomborítás rejtelmeibe avatták be a gyerekeket. Megtekintették a Rembrandt kiállítást is, ekkor a metszet készítést sajátíthattak el. Az egyházművészethez kapcsolódóan kopogtató táblát és bibliai jelképes táblát csináltak.
Halászné Kapcsándi Szilvia köszönetét fejezte ki a Boros Zita művésztanárnak is, aki sokat segített a táborban, valamint a diákoknak, akik szintén közreműködtek a tábor sikeres lebonyolításában.
Nagy Nóra 2. osztályos diáklány elmondta, nagyon jól érezte magát a táborban, ahol sokat barkácsoltak, alkottak. Nóra élvezte az egyiptomi nyaklánc készítést, mely tárgyat majd az anyukájának szeretne ajándékozni. A mosolygós lány jövőre is részt szeretne venni a jó hangulatú táborban, mivel sok hasznosat tanult, miközben jól szórakozott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!