Sikeres danvizsgát tettek


2018-07-20 18:18:07  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeres danvizsgát tettek főképe
Kántor István és Nagy István sikeres vizsgát tett 1.danra, így 13-ra nőtt a Pápai Judo Akadémia fekete öveseinek száma - tájékoztatta hírportálunkat Mezei Csaba, az akadémia szakmai vezetője. Mindkét judós akkor ismerkedett meg testközelből a sportággal, amikor az önkormányzat a pápai cselgáncsozók rendelkezésére bocsájtotta a Pápai Küzdősport Centrumot. Kitartásuknak és elhivatottságuknak köszönhetően tudtak Budapesten sikeres danvizsgát tenni, ami jóval nehezebb volt, mint az elmúlt években.
- Ez a két fekete öv azért is különösen becses számunkra, mert az első dobásokat is mi tanítottuk nekik - mondta Mezei Csaba. - A vizsga soha ilyen nehéz még nem volt, mint most, a dankollégium vezetősége ugyanis év elejétől megváltoztatta a vizsgarendszert, jóval szigorúbb lett, ez érzékelhető volt azon is, hogy a 11 vizsgázóból csak hatan köthettek fekete övet a derekukra. Korábban kilenc dobást kellett bemutatni jobbra-balra, most mind a 15-öt meg kellett csinálniuk uke és tori szerepben egyaránt (a tori az a fél, aki a technikát végrehajtja, az uke pedig az, akin a technikát végrehajtják). Örülök, hogy siker koronázta a több mint fél éves intenzív felkészülésüket, mindkettőjüknek gratulálunk.
A szakmai vezető szerint a dankollégium célja a vizsga szigorításával az volt, hogy visszaszerezze a fekete öv méltóságát és tiszteletét, hiszen korábban sajnos olyanok is fekete öves vizsgát tudtak tenni, akik nem feltétlenül érdemelték meg. Kántor István és Nagy István diplomájával immár 13-ra nőtt az akadémiánál munkálkodó fekete övesek száma.
- Ahogy a többi fekete övesünket, őket is arra sarkalljuk, hogy ne álljanak meg az első dannál, hiszen az igazi tanulás csak most következik. Terveink szerint szeptembertől még intenzívebben bekapcsolódnak az utánpótlás-nevelésbe, hiszen egy tudásnak akkor van értelme, ha az nem öncélú, hanem igyekszik az ember azt továbbadni - tette hozzá Mezei Csaba.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!