A Nyolcadik utcában dolgozik a Városfejlesztő Társaság kivitelezői csoportja


2018-07-18 22:18:17  | cikk: HuHa  | 


A Nyolcadik utcában dolgozik a Városfejlesztő Társaság kivitelezői csoportja főképe
Május végén kezdődött meg a Nyolcadik utcai járda felújítása a Tókertben, s a tervek szerint nyár végére készül el a beruházás - tájékoztatott Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője a mai bejáráson, ahol Áldozó Tamás polgármesterrel tekintették meg a munka előrehaladását. Mint arról már hírt adtunk, az újabb tókerti utca járdafelújítása mindkét oldalt érinti, összesen 694 méter hosszan kap új burkolatot a gyalogosfelület, a kiépítendő kertiszegély 774 méter hosszú, a járdafelület 833 négyzetméter.
A Gróf úti kereszteződéstől indultak, az Aradi utcáig mindkét oldalon kész a járda

-A kivitelezés készültségi foka közelít a 60 százalékhoz - közölte az ügyvezető, hozzátéve, a csapadékos időjárás nem kedvez az építkezésnek, hiszen az amúgy is mélyen fekvő tókerti területen a talajvízszint egy-egy eső után gyorsan megemelkedik, ez pedig a járda alapjának kialakítását akadályozza.
-Itt komoly szerepe van az időjárásnak, nagyobb esők után meg kell várnunk, hogy a talaj víztelítettsége olyan mértékűre csökkenjen, hogy a kiemelt tükörbe a murvát bedolgozhassuk, és arra járdafelületet készíthessünk. Így biztosítható, hogy a járda később ne süllyedjen meg. A műszaki ellenőr folyamatosan ellenőrzi a víztelítettséget, hiszen célunk az, hogy hosszú távra készítsük el a járdát.
A szakaszos munkavégzéssel, a munkafolyamatok optimális megválasztásával igyekeznek az időjárási körülmények okozta helyzeteket korrigálni, így eddig két olyan nap volt a kivitelezés kezdete óta, amikor nem tudtak dolgozni a Nyolcadik utcában. Jelenleg az Aradi és a Nagyváradi utca közötti szakaszon tevékenykednek, ma a páratlan oldal egy hosszabb szakaszán a tükör kialakítását végezték az építők.
Az Aradi és a Nagyváradi utca között, a páratlan oldalon a tükör kialakítása zajlik

Az utcában élők egyébként nagy örömmel fogadták a járdafelújítást, fiatalok és idősek elégedettek a munkavégzéssel. Németh Péter érdeklődésünkre elmondta, rossz állapotú volt a járda, nehéz volt rendben tartani, babakocsival gondot okozott a közlekedés, de az idősebbek is nehezen közelítették meg otthonaikat a töredezett, egyeletlen járdafelületen.
Németh Péter is örömét fejezte ki, hogy az ő utcájuk következett a járdafdelújítások sorában

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a Nyolcadik utcai munkával a nyár végére végeznek, ezt követően pedig egy újabb utca járdafelújításába kezdenek. Erről Áldozó Tamás elmondta, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft- től úgy rendelték meg a felújítási munkákat, hogy azok a szezont kitöltsék. A járdaépítés ezek alapján egy újabb tókerti utcában folytatódik: a Hatodik utcában, ahol szintén mindkét oldalon megújul a gyalogosközlekedésre alkalmas felület. Ezen túl még egy beruházás vár az idén a cégre, a Teleki utca páratlan oldalán fogják újjáépíteni a járdát, így a Teleki utca mindkét oldalán biztonságos és esztétikus közlekedési infrastruktúra áll a gyalogosok rendelkezésére.
-Az idei évi költségvetés ezen kívül is biztosít fedezetet járdafelújításra, ezeket külső vállalkozók bevonásával tudjuk elvégezni. Ilyen lesz a Gönczöl utca, melynek felújításához a versenyeztetési eljárást most készítjük elő - közölte. A további járdafelújításokhoz az önkormányzat hitelkérelmének jóváhagyása után kezdhetnek hozzá, hiszen a többi tervezett utcához már külső forrást is be kívánnak vonni.
Áldozó Tamás, Rádi Róbert és Kincses László a már felújított járdaszakaszon sétált végig 

A polgármester arról is szólt, az említetteken kívül még egy nagy járdaépítést tartalmaz az idei év, hiszen a Jókai utcában is nagy felületen épült új gyalogosfelület, ennek hamarosan már a birtokbavétele következik. Ehhez hasonló léptékű beruházás lesz a Korvin utca megújítása, hiszen ott is faltól-falig tervezik a rekonstrukciót teljes utcahosszban. Ennek a munkának a kezdete is a hitelfelvétel engedélyezésétől függ, de az önkormányzat szeretné, ha még az idei esztendőben ez is elkészülhetne.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!