Megtört a gólcsend


2018-07-18 19:36:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megtört a gólcsend főképe
A Jászberény (0-2), a Mosonmagyaróvár (0-3) és a Somorja elleni találkozók után az NB III közép csoportjában induló Rákosmente KSK ellen játszotta negyedik edzőmérkőzését a Perutz FC. A fővárosiak ellen megtört a pápai góltalanság, végül 2-2-es döntetlenre végeztek a felek.

Perutz FC - RKSK 2-2 (1-1) Gsz.: Baldauf, Éri ill. Horváth, Györe

Perutz Stadion, v. Gáspár. Perutz FC: Sánta - Udvardi, Császár, Kozma, Böröczky - Somogyi, Dóczi, Fehér, Baldauf - Szabó Zs., Szakács (csereként pályára léptek: Domján, Bohner, Szabó T., Vallejos, Éri, Havasi, Füleki, Iványi, Benecz)

Az elmaradt Veszprém elleni hétvégi találkozót Győrben a szlovák másodosztályban vitézkedő Somorja elleni 90 perccel pótolta a Perutz, ahol 1-0 arányban a határon túliak diadalmaskodtak. Az RKSK ellen mindenki abban bízott, hogy végre sikerül bevenni az ellenfél kapuját. Az első negyed órát követően Sántának akadt először dolga, a pápai hálóőr Fellegi megpattanó lövését védte. Néhány perccel később óriási bravúrt mutatott be a hazai portás, Császár labdavesztése után Horváth vezette egy az egyben a kapusra a labdát, ám Sánta kiváló érzékkel leért a lövésre. Egy perccel később megszerezte első gólját a felkészülés során a Perutz, Somogyi kiváló ütemű kiugratását Baldauf lőtte a kapu jobb oldalába 1-0. Sokáig azonban nem vezetett a Pápa, hiszen két perccel később egy hosszúra átkerülő szögletet Horváth csőrözött a bal felsőbe 1-1. Fél óra játék után megint Sántára szegeződött a figyelem, aki Hauser löketére ért le bravúrral. A második félidő első percében ismét előnybe került a Pápa, a próbajátékon szereplő Éri Dominik gurított a kapuba 2-1. Az 55. percben másodszor is egyenlített az RKSK, egy lekészített labdát Györe helyezett okosan a bal sarokba 2-2. A hátralévő időben még két Sánta védést jegyezhettünk fel, az eredmény viszont nem változott.

Rozmán László: Az első félidőben a védekezés része rendben volt, és örömteli, hogy végre betaláltunk. A második játékrészben viszont borzasztó hibákat követtünk el a középpályás védekezésben, nagy területeket hagytunk az ellenfélnek. Az eddig lejátszott négy edzőmérkőzés alapján úgy tűnik, hogy teljesen más szerkezetben kell, hogy játsszunk, mint amit elterveztünk. Ennek egyfelől az az oka, hogy a vártnál lassabban alakul ki a végleges keret és a játékosoknak nincs sok ideje összeszokni, másfelől amíg nem stabil a csapat, a középpályára kell az erőnket koncentrálni, így a 4-3-3-as felállásról valószínű, hogy 4-4-2-re állunk át. A támadójátékunkban továbbra is vannak hiányosságok, ezért előfordulhat, hogy magasabb osztályból több játéklehetőség reményében érkezhet még játékos, ugyanakkor nagyon meg vagyok elégedve a pápai nevelésű Benecz Dániel teljesítményével, aki a próbázók közül messze a legígéretesebb teljesítményt nyújtotta.

A felkészülés az Ímely elleni idegenbeli meccsel folytatódik. A bajnokság augusztus első hétvégéjén indul, a Perutz idegenben, az újonc Ménfőcsanak otthonában kezd. A játékoskeret alakulásáról péntekre ígért bővebb tájékoztatást a klub, de az már hivatalos, hogy Dóczi Krisztián és Szabó Tibor Pápán folytatja pályafutását, Szedlacsek Balázs pedig elköszönt. Dóczi neve ismerősen csenget a pápai szurkolók számára, hiszen a középpályás három éven keresztül a Lombard Pápát erősítette, legutóbb Rákosmentén futballozott, ahol négy gól fűződik a nevéhez. Szabó Tibor a kieső Veszprém csapatától érkezett, a 21 éves középpályás az elmúlt szezonban 26 alkalommal lépett pályára az NB III-ban és három gólt szerzett.

Képek:


Címkék: Perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!