A jövő pecásait nevelik


2018-07-16 19:35:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A jövő pecásait nevelik főképe
A Pápai Húsos Horgász Egyesület ötnapos tábort szervezett Borsosgyőrön az 5-14 éves korosztály számára. A cél az volt, hogy a gyerekekkel még közelebbről megismertessék a sportágat, neveljék az ifjúságot és tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a fiúknak és a lányoknak.
Tavaly rendezte meg első alkalommal nyári táborát az egyesület, akkor három napon keresztül vezették be a horgászat alapjaiba a gyerekeket. Az akkori siker kapcsán döntött úgy a vezetőség, hogy szakszerű felügyelet mellett idén ötnaposra bővíti a tábort, melyben elméleti és gyakorlati szinten is hasznos tanácsokkal látják el a jelentkezőket.
- Az idei táborunk - ha lehet - felülmúlta a tavalyit - mondta Keresztes Péter ifjúsági felelős. - Egyesületi társaimmal külön erre az alkalomra építettünk a gyereknek egy húsz méteres stéget azzal a szándékkal, hogy itt a sekély vízben könnyebben tudjanak apró halakra horgászni és egyúttal gyakorolhatják a spicc botos horgászatot. Életkor szerint osztottuk fel a 41 fős társaságot három részre és forgószínpad-szerűen minden helyszínen másra igyekeztünk oktatni őket. Voltak elméleti tudnivalók, másokkal a közelgő horgászvizsga anyagát ismételtük át, megint mások a vízparton igyekeztek minél több halat fogni, amiket persze aztán visszaengedtünk. A tábor a visszajelzések alapján nagy siker volt, kivétel nélkül mindenki azt mondta, hogy jövőre is szeretne jönni. Reményeim szerint a megszerzett tudás sok-sok boldog és emlékezetes pillanatot fog okozni nemcsak a gyermekeknek, hanem az egész családnak.
Keresztes Péter hozzátette, a gyerekek testi épségére nemcsak az egyesület tagjai, hanem pedagógusok, óvónők és néhány szülő is vigyázott. A peca mellett népszerű volt a foci, a kézműves foglalkozás és a különféle játékok sem maradhattak el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!