Kiállítás a Képzőművészek Nyári Táborából


2018-07-16 18:55:16  | cikk: Babos Petra  | 


Kiállítás a Képzőművészek Nyári Táborából főképe
Több mint tíz évvel ezelőtt a rajztanárok megyei szabadegyetemeként indult útjára a ma már csak Képzőművészek Nyári Táboraként emlegetett tíz napos tábor, melyet Borbély Lajos művésztanár irányításával kezdtek. A tábornak eleinte a Somogyi Galéria adott otthont, néhány éve azonban a Városi Sportcsarnokban alkotnak a művészek. A tábor idén is a hagyományoknak megfelelően Homokbödögén, a bentlakásos táborban kezdődött. Róka Norbert köszönetét fejezte ki Áldozó Péternek, Homokbödöge polgármesterének, hogy ismét helyet biztosított a tábornak.
A táborozók között volt Érsek Miklós, Fölnagy Tibor, Fülöp Krisztina, Kerpel Péter, Kiss László, Lukács Katalin, Mészáros Ilona, Molnár Lajos, Mező Lászlóné, Somfai Zsuzsanna és Zeke Miklósné. Róka Norbert szervező, Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ művelődésszervezője elmondta, a bentlakásos napok után a városban folytatódott a tábor. Minden délelőtt rajzoltak a résztvevők a sportcsarnokban, majd délután a város különböző helyszíneit örökítették meg. Jártak még a Pisztrángos- tónál, a Gyilkos-tónál és a megújult református ótemplomban is.
A Képzőművészek Nyári Tábora a hagyományokhoz hűen kiállítással zárult a JMSZK emeleti előterében. A tárlatot Lukács Katalin művésztanár ajánlotta a látogatók figyelmébe, aki kiemelte, a művészet a láthatatlan tolmácsa.
-A kiállítók munkái nagyon sokszínűek. Olajképek, pasztellek, grafikák, akvarellek váltják egymást. A művészeti tábor lehetőséget biztosított az aktrajzoláshoz is, valamint a külső helyszínen való munkához. A korrektorok segítségével és egymás munkájának figyelemmel kísérésével alakították képeiket az alkotók. Ez mindig jó, mert az alkotás egy folyamat, és akkor halad a helyes irányba, ha nem áll meg egy ponton, hanem egyre tovább megy és magasabban bontogatja szárnyait - mondta a művésztanár.
A kiállítás megnyitón Fórizs Viola és Fórizs Emma, Molnár Lajos unokái működtek közre, valamint verset Molnár Lajos szavalt.
A képek augusztus 26-ig tekinthetőek meg.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!