Szerencsés Pegazus Parádé


2018-07-15 13:24:20  | cikk: Babos Petra  | 


Szerencsés Pegazus Parádé főképe
Az elmúlt években méltán a városi nagyrendezvények sorába emelkedett a Pegazus Színház által életre hívott gyermekfesztivál, a Pegazus Parádé. A tehetséges társulat tagjai tizenhárom évvel ezelőtt hagyományt szerettek volna teremteni, a kiváló kezdeményezésből pedig a pápaiak által várt program lett, amely nyár közepén két napon át tartalmas szórakozást és kikapcsolódást nyújt a családoknak.
Minden évben más tematika mentén állítják össze a szervezők a Pegazus Parádé programját, az idei évben a fesztivált a szerencse jegyében rendezték meg. A kétnapos esemény nyitányaként a nagyérdemű a Pitypang cirkusz című bábelőadást tekinthette meg a társulat Szent István úti épületében, majd tombolasorsoláson vehettek részt a megjelentek.
Este a Várkertbe invitálták a családokat, ahol Kéményseprőt látok címmel a Pegazus Színház vidám, zenés műsorát tekinthette meg a közönség, majd a Tűzvarázs Társulat tűzzsonglőrei kápráztatták el a közönséget különleges műsorukkal, végül a közkedvelt Jó szerencsét című éjszakai játékos ügyességi és bátorságpróbával zárult a nap, amely idén is nagy népszerűségnek örvendett, hiszen több százan indultak a megmérettetésen a sötét Várkert fái alatt.
Szombat reggel aztán „Itt a parádé ideje...” címmel énekeltek a gyerekek a Fő téren, várva a hatalmas kínai szerencsesárkányt. A résztvevők együtt levonultak a Várkertbe, ahol Ó, Fortuna címmel megkezdődött a nyitóceremónia a társulattal.
A szép számban megjelenteket dr. Péntek Árpád önkormányzati képviselő köszöntötte, aki először gratulált és egyben köszönetét fejezte ki a társulatnak a színvonalas programért, amely minden évben több száz gyermeket, felnőttet mozgat meg.
-Nem is hinnénk, hogy a játék fontosabb szerepet tölt be az életben, mint azt valaha is gondolnánk. Azon túl, hogy remek szórakozás, még igen hasznos is. A gyerekek a játékon keresztül ismerik meg önmagukat, és az őket körülvevő világot. A játék önállóságra neveli az apróságokat. Segíti meglátni az összefüggéseket, az okokat és a következményeket. Továbbá a játék révén megismerhetik számos dolog működését is, például a munkáét, a kapcsolatokét, a szokásokét, az erkölcsét. A játék magabiztossá tesz és fejleszti a szociális készséget - emelte ki az önkormányzati képviselő, majd jó szórakozást kívánt mindenkinek.
A Pegazus összeállítást követően a gyerekek pillanatok alatt birtokba vették a gyermekbirodalommá alakult Várkertet, s kipróbálták a játékokat: volt kézműves játszóház, babasátor, rejtvényfejtés, fa- és guruló játékok tere, és persze a Mesebolt is várta a peták tulajdonosokat sok-sok meglepetéssel. A délelőtti programot a Csurgó zenekar vidám interaktív gyermekkoncertje zárta.
Siklósi Krisztián énekestől megtudtuk, nagy öröm számukra, hogy éppen a tizenharmadik parádéra jöhettek el, hiszen szeretik ezt a számot, szerencsésnek tartják. A csapat szekszárdi származású, s úgy gondolják, fontos, hogy a koncerteken együtt játszanak a gyerekekkel, hiszen ők ezt tartják a legfontosabbnak.
Az idei parádé is a várakozásoknak megfelelően alakult, minden programot maradéktalanul megvalósítottak és az égiek is velük voltak. Nagy örömükre minden műsoron sokan voltak, s remélhetőleg, a közönség élvezte is a jubileumi fesztivált.
-Szerencsés embernek tartom magam, mert azt csinálhatom, amit szeretek. Ahhoz, hogy megtaláljuk az utunkat, ahhoz mindenképpen szerencse is kell - mondta Végh Zsolt igazgató, színész, majd hozzáfűzte, az idei évad nagyon sűrű és mozgalmas volt, de nagy öröm, hogy ismét parádét is rendezhettek.
-A nyári, rövid pihenő után gőzerővel készülünk az új évadra. Már kialakult a 2018/2019-es évad műsorrendje is. A bérletes nézőink száma nem csökkent, ami mindig nagy boldogsággal tölt el bennünket. Természetesen lesznek családi napjaink is az év során, s persze, nem maradhat majd el a 14. Pegazus Parádé sem - tette hozzá Végh Zsolt, majd megtudtuk tőle, a színészkollégák között lesz majd változás a jövő évadban, hiszen két kolléganő elmegy. A felvételi elbeszélgetések már zajlanak, az újak majd augusztusban lesznek kiválasztva. A Pegazus Színházban a következő évad bérletes műsora is összeállt, amiben a Grimbusz, az Almárium mesék, valamint A csillagszemű juhász című bábjátékokat láthatja a gyermekközönség. Az ebéd utáni „pauza” után interaktív buborékshowra invitálták a parádézókat, majd megkezdődött a játékos hétpróba, melyen ügyességi feladatok vártak a gyerekeket. A rendezvényt a Malacfarka nevű interaktív játék zárta a koraesti órákban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!