A kórház főigazgatója volt a GYFGK vendége


2018-07-13 15:32:16  | cikk: Babos Petra  | 


A kórház főigazgatója volt a GYFGK vendége főképe
Dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója volt a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör legutóbbi vendége.
A főigazgató elmondta, ő az 1980-as években került a pápai kórházba, mely intézmény sok változáson ment keresztül, az orvoslás, a járóbeteg-ellátás területén az elmúlt évek során.
-A járóbeteg-ellátás kapcsán a technikai fejlődést emelném ki. A 80-as években a radiológia egyetlen egy átvilágító röntgenberendezésből állt, ez volt akkor az összes diagnosztikai berendezésünk, amit használhattunk. A laborvizsgálatok a kézi, illetve a kémiai reakciókon alapuló vizsgálatokat jelentették. Az egyszerű átvilágító berendezéstől a 2018-as évig eljutottunk olyan specializálódásig minden területen, ami nem elhanyagolható a betegség diagnosztizálásánál - emelte ki, majd hozzáette, az orvos-beteg kapcsolat is változott, vagyis automatizáltabbá vált, sajnos sokszor nincs idő beszélgetni a betegekkel, nagy jelentőséggel bír a technika adta vizsgáló módszer, így aztán az a fajta személyes kontaktus, ami régebben megvolt, időhiányában mára egyre kevesebb.
Dr. Vörös Ibolya előadásában beszélt még a kórházat érintő felújításokról is az érdeklődő közönségnek.
A GYFGK soron következő összejövetelén Hudi József tart majd előadást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!