Az első félidőre lehet építeni


2018-07-11 19:33:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az első félidőre lehet építeni főképe
NB II-es csapat ellen folytatta a felkészülést a Perutz FC. Rozmán László együttese 1-0-ás félidő után 3-0 arányban maradt alul a Mosonmagyaróvár ellen, ám ami ennél sokkal fontosabb, hogy játékban minőségi javulást láthattunk a sárga-kékektől. 

Pápai Perutz FC - Credobus Mosonmagyaróvár 0-3 (Gsz.: Kapacina, Kozma (öngól), Szabó V.)

Pápai Perutz FC: Sánta - Bohner, Császár, Kozma, Böröczky - Somogyi, Valejos, Szabó T., Szabó B. - Szabó Zs., Füleki (cserék: Szigeti, Iványi, Udvardi, Kovács D., Csemer, Jurik, Domján, Baldauf, Szakács, Szedlacsek)

A Jászberény ellen látottakhoz képest nagyságrendekkel jobb produkcióval rukkoltak elő a hazaiak az első félidőben, a 13. percben az egyik friss szerzemény, Dominique Vallejos bal alsóba tartó lövését védte a vendég kapus. Az első fél óra végére alakította ki az első komoly helyzetét az MTE, 15 méterről Stieber lőtt fölé. Öt perccel a szünet előtt Sóront rúgta fel a tizenhatoson belül Kozma, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Kapacina lőtte a bal felsőbe, Sánta csak beleérni tudott 0-1. A második félidő első helyzete Jurik nevéhez fűződik, szabadrúgása a középen álló kapus kezében kötött ki. Tíz perccel később a tizenegyespont környékén álló Stibernek szánt labdába a menteni igyekvő Kozma ért bele szerencsétlenül, és a labda a kapuba bal sarkába gurult 0-2. Az utolsó negyed órában Csemer rántotta le Kozmát, amiért újabb büntető következett, melyet Szabó védhetetlenül a léc alá bombázott, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

Rozmán László: Az első félidő első 35 perce hasonlított ahhoz, amit szeretnénk majd hosszútávon játszani. A védekezéssel továbbra sem vagyok megelégedve, annak ellenére, hogy egy NB II-es csapattól nem kaptunk akciógólt. Ezen kívül amin még változtatnunk kell az az, hogy csak elvétve tudunk csak helyzetbe kerülni, nincsenek gólszerzési lehetőségeink. Dolgozunk tovább, mindenképp szükségünk van még támadójátékosokra, olyan emberekre, akik a szélen képesek sokat futni és jól beadni, erre megvannak a kiszemeltjeink, ezeket az igazolásokat szeretnénk a héten nyélbe ütni.

A hazaiaknál több változás is történt a Jászberény elleni meccs óta, mint megtudtuk, a nyolc próbázó többségének búcsút intettek, Szabó Bence, Szabó Tibor, Füleki Norbert és Kovács Donát viszont tovább készül a kerettel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!