Sztupák László döntőbe jutott az Eb-n


2018-07-11 11:41:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sztupák László döntőbe jutott az Eb-n főképe
50 ország több mint 1000 versenyzője vett részt a győri Olimpiai Sportparkban rendezett U18-as atlétikai Európa-bajnokságon, melyen a legnagyobb delegációval, 78 sportolóval Magyarország is képviseltette magát. A kontinensviadalon a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetője, Sztupák László is megmérette magát, akinek nem volt ismeretlen a nemzetközi mezőny, hiszen a serdülő válogatott tagjaként korábban kétszer is részt vehetett a Nemzetek viadalán. Győrben László kitett magért, kilencedik helyen jutott a 12-es döntőbe (70.25 méter), végül egy értékes, 11. helyezéssel (69.83), rengeteg tapasztalattal és élménnyel fejezte be a versenyt.
- Laci élete második legjobb eredményével kilencedik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, ahol 11. helyen zárt, ami nagy eredmény ez egy ilyen kicsi klubtól, mint a miénk - értékelt Varga Patrik, a klub edzője. - Kihozta magából a maximumot, nem okozott csalódást, teljesítményére az rakta volna fel a koronát, ha egyéni csúcsot dob, de így is nagyon büszkék vagyunk rá. A klubon belül nagyon családias és összetartó a hangulat, így sokan átjöttek a döntőre hogy szurkoljanak neki, ezúton is köszönjük a támogatást. Egy dolgot nagyon sajnálunk, hogy Kis Károly ezt nem láthatta, biztos nagyon boldoggá tette volna, hogy tanítványa Európa-bajnokságon áll dobókörbe. Továbbra is Karcsi bácsi útmutatásai szerint dolgozunk tovább.
A klub atlétái legközelebb a miskolci serdülő országos bajnokságon állnak dobókörbe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!