Jótékonysági koncert a templomért


2018-07-09 20:13:20  | cikk: ha  | 


Jótékonysági koncert a templomért főképe

A Dunántúli Református Kántorképző három hetes kurzusán a Dunántúli Református Egyházkerület gyülekezeteiből érkezett fiatalok vesznek részt, immár 27. alkalommal. A képzésre általános és középiskolások, egyetemisták is jelentkeztek, több mint ötvenen, közülük hatan tesznek kántorvizsgát. Elméleti foglalkozások, énekes és hangszeres órák, csoportos és egyéni alkalmak segítik a résztvevőket a fejlődésben, mondta Veresné Petrőcz Mária, a tanfolyam vezetője.

A kántorképzősök idén egy jótékonysági koncertet is szerveztek. A Dunántúli Református Kántorképző Kórusa közösen lépett fel a pápai református gyülekezet Séllyei István Énekkarával, műsorukban szerepelt többek közt Parola Csaba két zsoltárfeldolgozása is, a 160. és a 107. zsoltáré. A kórusműben szólót énekelt Veresné Petrőcz Mária és Lukács Elek, hegedűn közreműködött Szabó Tamás. Az orgonát Parola Csaba és Kiss Gergő szólaltatta meg.

A koncert vendége Beke Márk, virtuóz harsonás volt

Az alkalom vendége volt Beke Márk, aki megnyerte a Virtuózok 2018-as évadának fináléját. A kecskeméti harsonás elárulta, hogy trombitán kezdett, de aztán tanára biztatására kezébe vette a harsonát és azóta ő és a hangszere elválaszthatatlanok. A Virtuózok népszerűséget és nagyon sok lehetőséget hozott a számára, amivel igyekszik élni. A pápai meghívásnak szívesen tett eleget, hisz ő maga is járt ide kántorképzőbe három évvel ezelőtt, s nagy segítséget jelentett a kurzus a tanulmányaiban. A fellépésre két művet hozott, azokat amikkel ezen a héten Amerikában lép fel egy harsonás világversenyen. A meghívásos megmérettetésre két kategóriában jutott be, nagyon sokat készült a találkozóra.

A több mint egy órás hangverseny jótékony célú volt: a szervezők a református templom tetőszerkezetének javítására ajánlották fel a bevételt. Márkus Mihály református lelkész elmondta, hogy bár kapnak állami támogatást, az sajnos nem lesz elegendő, mert több helyütt is beázik a templom, ezért nagyon örültek az adománynak.

Képek:


Címkék: református
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!