Sikeres gyakornoki program a Vitafit étteremben


2018-04-10 15:59:51  | cikk:  | 


Sikeres gyakornoki program a Vitafit étteremben főképe
Több mint 13 millió forintot nyert el az Almádi Borkert Kft. gyakornokok foglalkoztatására a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a pályakezdők támogatására kiírt pályázati felhívásán - közölte hírportálunkkal a Laukó Tibor tulajdonos-ügyvezetője. Mint mondta, a projekt keretében négy olyan fiatalt foglalkoztat a Pápa belvárosában található étteremben, akik már szakmai gyakorlatukat is itt töltötték.

-A projekt célja, hogy vállalkozásunk alkalmazni tudja azokat a szakképzésből kilépett gyakornokokat, akik iskolai gyakorlati idejük alatt maximálisan helytálltak nálunk. Két-két fő felvételét tartalmazta pályázatunk szakács és vendéglátásszervező-vendéglős munkakörökbe. A pályakezdők a projekt megvalósulása alatt lehetőséget kaptak arra, hogy együtt dolgozzanak mesterszakács és vendéglátásszervező-vendéglős mester végzettségű gyakornoki kapcsolattartókkal, így tapasztalatuk bővülni fog - mondta el a tulajdonos.

A projekt során a mesterszakács felügyeletével a szakácsok a már korábban elsajátított műveleteket további három fő területen fejlesztették tovább: pizza-szakács, menüztető és a'la carte szakács munkakörben. A fiatalok képessé váltak az önálló munkára, az aktuális étlap megírására, árurendelésre, a szállítókkal való kapcsolattartásra, az esetleges egészségügyi ellenőrzésnél önálló közreműködésre. További gyakorlati tapasztalat megszerzésére is lehetőségük nyílt rendezvények szervezése és lebonyolítása során.

A két vendéglátásszervező-vendéglős a már korábban tanult műveletek önálló elvégzését gyakorolta be két fő területen: a pult mögött és a vendégtérben. Tapasztalataikat mester képesítésű oktatójuk felügyelete mellett szerezték meg. 

-A szakképzésből kilépett gyakornokok elhelyezkedésének és a munkatapasztalat megszerzésének biztosítása az Almádi Borkert Kft-nél című projekt végére a frissen végzett szakemberek kellő alapokat szereztek ahhoz, hogy önállóan, megfelelő önbizalommal tudják nálunk tovább végezni feladatukat - fogalmazott Laukó Tibor.

A projekt keretében eszközbeszerzésre is lehetősége nyílt vállalkozásunknak: a meglévő 15 éves készülék helyett új, 10 tálcás kombipárolót vásároltak, a 8 éves mosogatógépet újra cserélték, továbbá egy nagyobb gáztűzhelyt és új éttermi rendelés-felvételi rendszert szereztek be.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!