Nyári gyermektáborok a JMSZK-ban


2018-07-09 13:47:04  | cikk: Babos Petra  | 


Nyári gyermektáborok a JMSZK-ban főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ már évek óta rendszeresen megszervezi az iskolások számára a nyári gyermektábort több turnusban. Az első két turnus az iskola befejezése után, a vakáció elején lezajlott, ekkor lovastorna és pónilovaglás táborba invitálták a gyerekeket, majd július 2. és 6. között lovastorna és kézműves alkotóműhely várta a táborozni vágyókat.
Müller Orsolya művelődésszervező elmondta, az idei évben három turnusban szervezik a táboraikat.
-Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei évben rengeteg gyermeket láthattunk a táborainkban. Az eddigi turnusaink teltházasak voltak és az augusztus is népszerűnek ígérgezik. A táborainkat igyekszünk úgy megtervezni, hogy mindenki megtalálja a gyermekének megfelelőt. Újdonságként meghirdettük a Táncolj velünk! elnevezésű tábort, amelyben több táncstílus alapjait ismerhetik meg a résztvevők. Ez augusztus 13. és 17. között lesz, még várjuk a jelentkezőket. A Kreatív kezek csoportba azokat vártuk elsősorban, akik jó kézügyességgel rendelkeznek, a pónilovasba, a lovastorna és a tánccsoportba, akik mozgékonyak. Ennek ellenére, természetesen a kreatív táborban is sok a program és a mozgás - mondta Müller Orsolya, majd hozzátette, délelőttönként a tematikus csoportfoglalkozások zajlanak, délután pedig szabadidős programokkal színesítik a táborokat. Jártak a strandon, a kastély Lego játszóházában, a Pápa Városi Televízióban és a Petőfi Moziban, de megtekintették az Ótemplomot és múzeumot is, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. Természetesen minden tábor végén szerveztek egész napos kirándulást. Idén az első turnus végén a győri Mobilisbe és a Füles Bástyába, második héten pedig az ajkai Nomádia Parkba mentek.
Rab-Palásthy Bejke Rózsa a lovastorna táborban vett részt, ahol jól érezte magát. Mint mondta, sokat tudott meg a lótartásról, a lovaglásról. Az ügetést már megtanulta, kedvence Makacs, aki nagyon kedves állat. A kislány elmondta, jövőre is a lovastábort fogja választani.
Somogyi Patrik és Medek Ármin mindketten köszönetüket fejezték ki, hogy eljöhettek a lovastorna táborba, ami nagy élményt jelentett számukra. A fiúknak legjobban az ügetés tetszett, mivel azt eddig nem próbálták. A lovakkal nagy élmény volt foglalkozni, ellátni, szeretgetni.
A JMSZK táborai rendkívül népszerűek a gyerekek körében, nyár végére több mint 130 táborozót mozgat meg a jó hangulatú vakációs program.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!