Kosárlabda: A leköszönő edző folytatta volna a munkát


2018-07-08 14:31:06  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu  | 


Kosárlabda: A leköszönő edző folytatta volna a munkát főképe
Korábban hírt adtunk már arról, hogy az NB I/B-ben szereplő Motax Pápa KC vezetősége nem hosszabbította meg Molnár István vezetőedző június 30-án lejárt szerződését. Hernádi Tamás, a klub elnöke a döntés kapcsán azt mondta, decemberben egy hat és fél hónapos kontraktust kötöttek a szakemberrel, melyet egyeztetve a szakmai vezetővel nem újítottak meg. - Nagyon köszönjük István munkáját, mert nehéz helyzetben vette át a csapatot, szakmailag mindent megtett, hogy benntartsa az együttest, ami sikerült is - fogalmazott az elnök. Molnár István 2018 januárjában vezényelte az első tréninget, mérlege a PKC kispadján 9 győzelem és 13 vereség volt. A Veszprémet, a Törökbálintot, a Dombóvárt és a Salgótarjánt is megjárt szakember év elején szívesen, ambíciókkal telve vetette bele magát a munkába.
- Amikor megkerestek a vezetők, arra számítottam, hogy az utánpótlásban szeretnék kamatoztatni az elmúlt évtizedekben megszerzett tudásomat - emlékezett a "Kicsi" becenévre hallgató edző. - Miután kiderült, hogy az első csapatnál számítanak rám, abba is örömmel vágtam bele, elvárás velem és a csapattal szemben a bennmaradás kiharcolása volt. Azt kértem az elnök úrtól és a szakmai vezetőtől, hogy egy fél plusz egy éves szerződést kössünk azért, hogy ha bennmaradunk, hadd folytassam tovább az építkezést, ám sajnos ebbe ők nem mentek bele. Ettől függetlenül elkezdtük a munkát, komoly terveim voltak, ám meglepődve tapasztaltam, hogy már a harmadik forduló után úgymond a szőnyeg szélére lettem állítva, mert a vezetők másfajta koncepciót preferáltak, mint én, például én nem szerettem volna belenyúlni a játékoskeretbe, hiszen így is kevesen voltunk.
Molnár István kitért arra is, hogy Vajda Balázs és Kálmán László sokat segített neki a szezon folyamán, olajozottan ment a közös munka, jól kiegészítették egymást, így a trénerben fel sem merült, hogy nyáron elköszönnek tőle.
- A rájátszás lezárultát követően Hernádi Tamással és Vajda Józseffel leültünk tárgyalni, itt vált számomra világossá, hogy a jövőt illetően nem vagyunk egy hullámhosszon a szakmai igazgató úrral, sőt a bizalmat sem éreztem a részéről, innentől fogva pedig borítékolható volt a búcsúm. Sajnálom, hogy így alakult, mint mondtam, szerettem volna folytatni a munkát, úgy érzem, a játékosok elfogadtak, megtettek mindent, jövőre is a B-csoportban szerepelhet a csapat, így nincs okom szégyenkezni.
A leköszönő edző szerint ha jól sikerülnek az erősítések, és az együttesnek sikerül a lepattanóharcban valamint az edzéslátogatottságban előrelépni, jövőre nem lesznek kiesési gondjai, sőt biztos tagjai lesznek a középmezőnynek. Molnár István a jövőben az utánpótlásképzésében vállal munkát egy másik klubnál, a pápaiak szereplését pedig rendszeresen figyelemmel kíséri majd.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!