„Retro” judo edzőtábor


2018-07-07 09:59:02  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Pápai Judo Akadémia  | 


„Retro” judo edzőtábor főképe
A Pápai Judo Akadémia a nyári időszakban is mozgásban tartja a fiatalságot, ugyanis tagjainak rendhagyó tábort szervezett Nagytevelen. A „retro” tábor keretein belül a gyerekek és edzők öt napot töltöttek el együtt a Pápa melletti településen, a tornateremben a tatamin vagy épp az udvaron sátorban aludtak, sokat strandoltak, lovagoltak, buborékfociztak. Az esemény különlegességét az adta, hogy a napi judo edzésen kívül minden nap más küzdősport képviselője tartott önvédelmi foglalkozást a táborlakóknak.
- Edzőtáborunk első napján Károlyi Gábor 6.danos ninjitsu mester volt a vendégünk, a gyerekek és a felnőttek is egyaránt ámulva figyelték Gábor mester technikáit, edzésmódszereit - mesélte Mezei Csaba, az akadémia szakmai vezetője. - A második napunk is bővelkedett eseményekben és élményekben, délelőtt Gungl Zoltán és kis tanítványai segítették judokáinkat egy óriási élményhez, három csodálatos lovon is kipróbálhatták ügyességüket. Szintén délelőtt Csicsmann Gábor 5.danos ju jitsu mester tanította őket néhány új technikára, majd az ebéd után a szokásos strandolás következett. A harmadik napon Simon Mihály 6. danos judo mester tartotta mindkét edzésünket, és értékes tanácsokat adott kis judokáinknak. A negyedik nap is eseménydúsan telt, délelőtt végre judóztunk is egy jót, Farkas Zoltánnal és Mezei Gáborral megmutattuk a kicsiknek és nagyoknak, hogy a judonál jobbat még nem tálaltak ki. A strandolás után a Veresi Küzdősport Egyesület vezetője, Ilyés Gyula 6.danos mester oktatta csapatunkat önvédelmi technikákra, az este zárásaként pedig a Recse Kutyaiskola tagjai Recse Tibor irányításával ejtették ámulatba a judokákat. Az utolsó napon az időjárás megkegyelmezett nekünk, nem maradt el sem a strandolás, sem a délutáni szalonnasütés a szülőkkel. Nagy köszönetet szeretnénk mondani támogatóinknak, hogy segítségükkel, hozzájárulásukkal lehetővé tették, hogy ifjú judosaink felejthetetlen élményekkel lettek gazdagabbak az egy hét alatt. Köszönjük Nagytevel Község Önkormányzatának a szuper helyszínt, Homokbödöge Község Önkormányzatának az étkezést, a Gungl Lovardának és a Recse Kutyaiskolának az esti programokat. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük edzőinknek, Balikó Andrásnak, Mezei Gábornak és Farkas Zoltánnak, hogy egész héten óvták srácaink épségét, jövőre várunk vissza mindenkit - zárta a beszámolót Mezei Csaba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!