Új mobil vizesblokk a városi rendezvények kiszolgálására


2018-07-06 14:59:09  | cikk: HuHa  | 


Új mobil vizesblokk a városi rendezvények kiszolgálására főképe
A rendezvénysátor, a sörpadok és asztalok, valamint a mobil lelátó, színpad és színpadfedés után most egy WC konténert vásárolt a város a rendezvények kiszolgálására. A szerkezet a hagyományos toitoi WC-khez képest sokkal kulturáltabb körülményeket biztosít a szabadtéri rendezvényeken. Az utánfutóra szerelt vizesblokkot a közelmúltban szállították Pápára, néhány hét múlva már ezt szállítja ki a Városgondnokság a szabadtéri programokra.
Modern, kulturált, komfortos - az új mobil WC konténer több szempontból is előnyösebb a toitoi-nál

Az ötletet Németországból hozták - tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől -, ottani testvérvárosainkban láttak ilyen kiszolgáló egységet a rendezvények idején és amikor 2 évvel ezelőtt Leinefeldében és Schwetzingenben kimondottan a Városgondnokság munkáját tanulmányozták Bakó Istvánnal, a Városgondnokság igazgatójával, akkor fogalmazódott meg, hogy hasonlót szeretnének Pápán is.
-Nagyon sok olyan megoldást láttunk német partnervárosainkban, amit érdemes átvenni nálunk is. Ezeket ütemezetten, lehetőségeink szerint tesszük, ez a konténer is ezek közé tartozik. A 21. században a műanyag konténeres WC már vállalhatatlan, célunk az volt, hogy színvonalasabban tudjuk kiszolgálni a rendezvényeinket, olyan helyszíneken is, ahol nem áll rendelkezésre az épített környezet - indokolta a fejlesztést a városvezető.
Kézmosó, tükör, wckefe tartó is része a mobil mellékhelyiség berendezésének

A beszerzést intéző Városgondnokság igazgatója hangsúlyozta, minőségi előrelépésről gondolkodtak polgármester úrral, így született a döntés a szerkezet megvásárlásáról.
-Ez egy utánfutóra szerelt WC konténer, két - női és férfi - bejárattal. A hölgyek részére 4, a férfiaknak 3+1 leállást alakítottak ki benne, teljesen olyan, mint a háztartásokban található mellékhelyiség. Nagy előnye, hogy a toitoinál lényegesen nagyobb az áteresztőképessége, egyszerre többen használhatják, külön öblítőrendszere van és azonnal fel is dolgozza az ürüléket - magyarázta az igazgató. Bakó István arról is szólt, a konténer közvetlenül a városi víz-, szennyvíz- és villany közművekhez is csatlakoztatható - ahol erre van lehetőség -, de olyan kiegészítő tartozékokat is vásároltak, amik alkalmassá teszik az önálló használatra. Így a vízöblítésről és a mosdó vízellátásáról egy speciális szivattyúval és víztartállyal tudnak gondoskodni, a lefolyóból pedig egy pépesítő tartályba kerülhet az anyag.
A közműhálózatra is rácsatlakoztatható, de önállóan is üzemeltethető - magyarázta Bakó István

A 6,5 millió forint értékű WC konténert Németországból, a gyártótól vásárolta a Városgondnokság, az utánfutó csatlakozóit most a hazai rendszerekhez alakítják, műszakiztatják, honosíttatják, biztosítást kötnek rá és próbaüzemet is tartanak - ez néhány hetet igénybe vesz, ezt követően azonban már használható lesz a rendezvényeken.
Arra a felvetésre, hogy a toitoi WC-ket is lehetne kulturáltan használni, sokan mégsem ezt teszik, így ezzel a konténerrel is előfordulhat, hogy gyorsan bemocskolják a használók, Áldozó Tamás úgy reagált bízik abban, hogy vigyázni fognak rá azok, aki igénybe veszik.
-Én úgy látom, hogy a szolgáltatás színvonala nevelő hatással van az igénybe vevőkre - fogalmazott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!