Századparancsnokokat váltottak a Nehéz Légiszállító Ezrednél


2018-07-06 00:05:21  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Századparancsnokokat váltottak a Nehéz Légiszállító Ezrednél főképe
Ünnepélyes katonai századparancsnok-váltási ceremóniát tartottak az MH Pápa Bázisrepülőtér Csapatművelődési Otthonának dísztermében: három új századparancsnokot neveztek ki a nemzetközi Nehéz Légiszállító Ezrednél (HAW).
Az eseményen a leköszönő tisztek átadták a parancsnokságot az újonnan érkező utódaiknak. A HAW Command and Control századának jelenlegi parancsnokát, Bengt Friberg alezredest (Svéd Légierő) Asmund A. Navik alezredes (Norvég Királyi Légierő) váltotta. A Nehéz Légiszállító Század élén Linda J. Thierauf alezredes (Amerikai Egyesült Államok Légiereje) követi Peer Geelen alezredest (Holland Királyi Légierő). A Logisztikai Támogató Századnál John W. Roem alezredes (Holland Királyi Légierő) vette át a parancsnokságot Rickhard Nordfjäll alezredestől (Svéd Légierő). Az ünnepségen a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka, Bjorn Gohn-Hellum ezredes (Norvég Királyi Légierő) adta át a parancsnokságot jelképező HAW-zászlókat az új századparancsnokoknak.
Mint ismert, az MH Pápa Bázisrepülőtérre települt Nehéz Légiszállító Ezred a 2008-ban létrehozott, többnemzeti Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) katonai végrehajtó egysége. A HAW három nagy hatótávolságú C-17 Globmaster III szállító-repülőgép üzemeltetésével biztosítja a stratégiai légiszállítási képességet a tizenkét SAC-partnerországnak. A Nehéz Légiszállító Ezred 2009-ben kezdte meg működését, a SAC-nemzetek pedig tíz NATO-tagországból (Magyarország, Bulgária, Észtország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Amerikai Egyesült Államok), valamint két békepartner országból (Finnország, Svédország) állnak.

Képek:


Címkék: bázisrepülőtér
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!