Ismét a Városgondnokság üzemelteti a városi piacot


2018-07-05 19:03:10  | cikk: Babos Petra  | 


Ismét a Városgondnokság üzemelteti a városi piacot  főképe
Pápa Város Képviselőtestülete döntése alapján július 4. óta ismételten a Városgondnokság üzemelteti a városi piacot. Az eddigi üzemeltetővel, Nagy Jánossal felbontották a szerződést, megtörtént az átadás-átvétel. A Városgondnokságnak három hete volt arra, hogy a szükséges engedélyeket beszerezze, ami sikeresen lezajlott. Bakó István tegnapelőtt vette át az engedélyt, hogy piacot üzemeltethetnek. A városi piac felügyeletét Bakó István döntése alapján Bolla Beatrix és Mórocz Gyula látja el.
-A város vezetőségének kérése alapján nem lesznek nagy változások a piac működésében, azonban néhány dolog változik. A használtcikk piacot igyekszünk kiszorítani a városi piacról, vagyis a piac nyitvatartási ideje alatt nem árusítható használtcikk. Ezzel összefüggésben szombaton a piac zárva lesz. Szeretnénk, ha a régi piacozóink megmaradnának, ezért úgy döntöttünk, a helypénz összegét csökkentjük. Napi jegyek lesznek a fedett helyen és a fedetlenen is külön. A kőpados részen métere 300 Ft lesz, havi jeggyel 250 Ft. A fedetlen területen 600 Ft lesz majd. A megváltott terület 4 méter mélységében használható, afölött ismételten díjat kell fizetni. A városi piac előreláthatóan 2-3 hónapig üzemel a jelenlegi helyszínen. Hétfőn, szerdán és vasárnap az őstermelői igazolvánnyal rendelkezők kizárólag a saját maguk által termelt zöldséget, gyümölcsöt és virágot térítésmenetesen árulhatják a piac nyitva tartása alatt. A piacon található női és férfi WC díjmenetesen használható ebben az időszakban - tájékoztatta a média képviselőit Bakó István, a Városgondnokság vezetője, majd hozzáfűzte, a piacozókat is tájékoztatni fogják a változásokról, az üzemeltetés terveiről.
Unger Tamás alpolgármester hozzátette, Pápa Város Önkormányzata a TOP-os projektek keretében nyújtott be pályázatot a helyi gazdaság fejlesztése címmel a pápai piac fejlesztésre, rekonstrukciójára. A gazdaság fejlesztése nemcsak a városi, hanem a járási gazdaságfejlesztést is jelenti. A pályázat során szívesen fogadták a járási önkormányzatokkal, településekkel kötött szerződéseket, melynek értelmében az új piacon már ezek az önkormányzatok, árusok is értékesíthetik termékeiket. Ennek a köre hamarosan felmérésre kerül majd, s továbbra is várják az értékesítők jelentkezését, akik szívesen árulnának az új piacon majd.
-A projekt összköltsége 500 millió Ft, amelyet európai uniós forrás keretében az önkormányzat megkapott. Ezt az összeget a júniusi költségvetés során 220 millió Ft-tal megemeltük saját forrásból. Reméljük, ez az összeget teljesen egészében fedezni fogja a piac rekonstrukcióját - emelte ki Unger Tamás, majd elmondta, augusztus 1-jére már elkészülnek a kiviteli tervek, a tervezői költségvetés. Szeptember 1-jén megkezdik a piac régi épületének bontását. Ezzel párhuzamosan azok a bérlők, akik önkormányzati helyiségeket béreltek, illetve a piac területén árusítottak, ők a Fő téren kapnak lehetőséget az árusításra, egy egységes képet kialakítva. Akik üzlethelyiséget béreltek, nekik további önkormányzati lehetőséget ajánlottak fel. A jelenlegi tervek szerint november 1-re befejeződik a közbeszerzési kiírás, így reméljük, november elején megtörténik majd a munkaterület átadás is, azaz a leendő kivitelező neki is állhat az építési munkánknak. 2019. május 31-ig lesz lehetősége, hogy a tervekben szereplő épületeket kialakítsa.
Az alpolgármester elmondta, a 60-as évekbeli épület már nem felel meg a mai elvárásoknak.
-A piacot egy térként kezeljük, s igyekeztünk a meglévő városrendezési tervbe is beilleszkedni. Olyan tervet fogunk bemutatni, ami szervesen illeszkedik a piac körüli terekhez, a buszpályaudvarhoz, a zöld felületekhez. Olyan második tér rekonstrukciót is tartalmaz, ami a piactérrel kiegészítve egy második főtere lehet majd a városnak - tette hozzá.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!