Energiahatékonyság és környezetvédelem a Közgázban


2018-07-04 19:53:04  | cikk: HuHa  | 


Energiahatékonyság és környezetvédelem a Közgázban főképe
A Pápai Szakképzési Centrum tagintézményein fotovoltaikus rendszerek kialakítása - ezzel a címmel nyert el európai uniós és hazai forrást az öt intézményt működtető centrum a Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program vonatkozó pályázati kiírásán. A Jókai Mór közgazdasági Szakgimnázium és Kollégiumban végrehajtandó fejlesztésről adtak tájékoztatást a keddi projektnyitó rendezvényen.
A projektnyitón az intézmény pedagógusai, dolgozói vettek részt

A város önkormányzata nevében Unger Tamás alpolgármester üdvözölte a beruházást, kiemelve, a megújuló energia alkalmazásából jelentős megtakarítás származhat, az energia-megtakarításból származó források pedig másra használhatók fel.
-A fotovoltaikus rendszerek kiépítése is ezt eredményezheti, így mindenképpen praktikus és hasznos lehet - mondta.
Unger Tamás alpolgármester a beruházás előnyeiről szólt

Sági István, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója hangsúlyozta, a fotovoltaikus rendszer kiépítése az energiahatékonyság és a környezetvédelem szempontjából is kiemelten fontos beruházás. A PSZC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában 20 millió forint értékű beruházás valósul meg. A napelemes rendszerrel a felére csökkenthető az intézmény villamosenergia-költsége. Hozzátette azt is, a most elnyert fejlesztési lehetőséget követően ígéret van a nyílászárócserék megvalósítására, a fűtési rendszer megújítására, új kazán vásárlására is - mindezek még tovább növelik az energia-hatékony és gazdaságos működtetését az intézménynek.
Jelentős energia-megtakarítás érhető el a projekt által - emelte ki Sági István

A KEHOP-5.2.11-16-2017-00110 azonosító számú projekt célja az épület villamosenergia-igény csökkentése napelemek alkalmazásával, hálózati villamosenergia-termelés céljából. A beruházással javul a használók komfortérzete, csökken a CO kibocsátás és csökkennek az intézmény villamosenergia költségei. A projekt elvárt eredményei között a pályázó Pápai Szakképzési Centrum az épületek költséghatékonyabb üzemeltetését, a használók megelégedettségének, komfortérzetének, környezettudatosságának növekedését, valamint az energiatakarékossággal és a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentésével a fenntartható fejlődés elősegítését jelölte meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!