Máltai tábor az önkéntesség jegyében


2018-07-04 12:14:26  | cikk: pi-pa  | 


Máltai tábor az önkéntesség jegyében főképe
Nemrégiben ért véget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Pápai Csoportjának Ifjúsági Önkéntes tábora. Az ötven gyermek számára szervezett program központi helyszíne az Esterházy-kastély volt.
A 11 és 16 év közti fiatalok számos érdekes és szórakoztató programon vehettek részt az öt nap során. Az Esterházy-kastélyban Cikornya és Pomádé foglalkozás, tárlatvezetés, barokk fotózás és számtalan kézműves foglalkozás és az építőkockák birodalma várta a táborozókat, akiknek lehetőségük nyílt bringóhintózásra és levendula szüretelésére is. A fiatalok városnéző sétán hallhattak érdekességeket a belváros történetével kapcsolatban, a Kékfestő Múzeumban pedig megtekinthették a nemrégiben felújított lójárgányos mángorlót és a látogatásuk idején a múzeumban tevékenykedő kékfestő műhelynek köszönhetően megismerkedhettek a kékfestés technikájával is.
A táborozók a szórakoztató programok mellett az önkéntességgel kapcsolatos programokon is részt vettek. Megismerkedhettek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységével, valamint rövidfilmek megtekintését követő beszélgetéseken és ezekhez kapcsolódó játékok segítségével foglalkoztak a fogyatékosság, kirekesztés, kortárs segítés témakörével.
A tábor résztvevői igazi közösséggé kovácsolódtak az öt nap során. Továbbra is rendszeresen találkoznak majd, a tervek szerint ők adják a bázisát a Szeretetszolgálat pápai ifjúsági csoportjának.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!