Rendőrségi programok Dákán


2018-07-03 13:42:38  | cikk:  | 


Rendőrségi programok Dákán főképe
A pápai rendőrök bűn- és baleset-megelőzési programokkal vettek részt egy Veszprém megyei intézményben.

A dákai intézmény felkérésére 2018. június 29-én délelőtt a Pápai Rendőrkapitányság két munkatársa - Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, megelőzési előadó és Bóka Péter rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott - kerékpáros ügyességi és szabályossági kerékpáros pályával készült a lakók számára. A kerékpározni tudok kipróbálhatták ügyességüket a szlalomozásban, valamint gyakorolhatták az elsőbbségadást a gyalogos-átkelőhely és az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla közelében. Ezzel párhuzamosan az érdeklődők megnézhették a bilincset valamint a csapatszolgálati pajzsot és a sisakot is, továbbá mágneses táblák segítségével ismerkedhettek a közlekedési táblákkal és a kerékpár kötelező tartozékaival. A rendőrségi program egy prevenciós előadással zárult, amelynek során a megelőzési előadó többek között a kábítószerek fogyasztásának negatív élettani hatásáról és annak büntetőjogi következményeiről tájékoztatta a lakókat. Felhívta a figyelmet, hogy kerüljék a bódító hatású szerek fogyasztását, mértékkel fogyasszanak energiaitalt. A Pápai Rendőrkapitányság munkatársa megtörtént esetek bemutatásán keresztül szemléltette, hogy az alkohol vagy egyéb bódító szer hatása alatt megnövekedhet a bűnelkövetővé vagy áldozattá válás kockázata.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!