Őrzik a német nyelvű népi és egyházi éneklés hagyományát


2018-07-02 21:56:50  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Őrzik a német nyelvű népi és egyházi éneklés hagyományát főképe
Zarándoklatot és kórustalálkozót tartott Pápán a Veszprém Megyei Német Önkormányzat, a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közössége, valamint a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. A hagyományőrző programon 19 település és a megye összes, szám szerint mind a 20 német nemzetiségi kórusa képviseltette magát, ezáltal pedig csaknem négyszázan vettek részt az eseményen. Az anyanyelvi népi és egyházi éneklés újraélesztését, megőrzését, népszerűsítését zászlajára tűző rendezvény nyitányaként a jelenlévő csoportok közös felvonulást tartottak: a résztvevők a Böröczky dombtól indulva a Nagytemplomba érkeztek meg, ahol Mail József apát, plébános német nyelvű szentmisét celebrált, továbbá Sarlós Boldogasszony ünnepe alkalmából virág- és gyógynövényszentelést hajtott végre. A mise után egyházzenei koncert következett, a kórusok először csoportosan énekeltek, majd megtették ezt közösen is. Az első alkalommal, nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal megszervezett zarándoklat és megyei kórustalálkozó nagy sikert aratott, folytatása várható.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!