Délutánra a helyzet rosszabbodott


2010-05-17 17:21:36  | cikk:  | 


Délutánra a helyzet rosszabbodott főképe
A Gerence áradása miatt már délelőtt is súlyos helyzet alakult ki Takácsiban, ám a körülmények délután tovább romlottak.  A Vörösmarty utca végéből egy család kiköltözött, vályogból  épült  házukat elérte a víz, az életveszélyessé vált. Az utcában 16 óra körül 50-60 helybeli töltötte folyamatosan a homokzsákokat és építette a „nyúlgátat” a veszélyeztetett házak elé. Az áradással küzdő emberek között olykor rémhírek kelnek szárnyra Csót környéki víztározón  átszakadt gátról, további esőzésekről; egyesek szerint az idősebbek azt állítják, 1949 óta nem volt ekkora víz a patakban. A takácsiak elszántak, Kunszt Szabolcs polgármester vezetésével  folytatják az elhárító-megelőző munkát.

A 83-as út Takácsi határában található hídján és az azt követő útszakaszon több helyen átfolyik a víz, a közlekedés egyelőre folyamatos. A Vaszarról Pápára vezető út a Gerence hídjától a vasúti töltésig mintegy száz méteren járhatatlan, ott gyakorlatilag egy folyó hömpölyög Takácsi felé. A vízfolyás utánpótlása egyelőre bőséges, nemcsak a Bakonyból érkező, de a szántóföldekről összegyűlő víz is kifogyhatatlan tűnik.

Időközben Pápán az önkormányzat megkeresésére több péküzem (Tansütő Kft., Egyházaskeszői Pékség, Török Kálmán és a Pápai Pék Kft.) több ezer jutazsákot ajánlott fel térítésmentesen a mentés számára.

-A péküzemek felajánlását valamennyi veszélyeztetett ingatlantulajdonos nevében köszönjük, de természetesen köszönjük azoknak a társaságoknak a segítségét is, akik csak ellenszolgáltatás fejében tudtak zsákot a mentési munkák számára rendelkezésre bocsátani  - mondta el megkeresésünkre Áldozó Tamás alpolgámester.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!