Benedek Dorottya által készített pad lett a Fesztivál padja program nyertese


2018-06-28 16:22:57  | cikk: Babos Petra  | 


Benedek Dorottya által készített pad lett a Fesztivál padja program nyertese főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ folyamatosan dolgozik a Játékfesztivál programszerkezetének játék-központú átalakításán, innovatív elemek beemelésén. Ennek jegyében a 28. Pápai Játékfesztivál is több újdonsággal szolgált. Ilyen volt a már korábban elindított Térszínező-akció egyik újdonsága, mely a pápai diákság nagyfokú kreativitására épült. A Fő teret a mindennapokból kiemelő, igazi fesztivál-dekorációvá előlépett zászlófüzérek egyre bővülő látványossága mellett idén elsőként hirdették meg a „Fesztivál padja” elnevezésű programot.
Az önkifejezési törekvéseknek tág teret kínáló programelem valóban megmozgatta a pápai diákságot, hiszen a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája szakmunkás tanulói által elkészített padokat a három pápai gimnázium növendékei festették, színezték, dekorálták. A „Fesztivál padja” eredményhirdetésére, díjátadását ma tartották a JMSZK színházépületében. A győztes diákok mellett jelen voltak tanáraik is.
A díjakat - melyeket a Várkertfürdő ajánlott fel - Szabadkai Verita igazgató, mint a fesztivál főszervezője adta át.
Benedek Dorottya, a Petőfi Gimnázium 11. osztályos diákja kérdésünkre elmondta, nagy örömmel és lelkesedéssel vett részt a padfestő akcióban.
-Nagyon kedvelem az elefántokat, ezért is elefántokat festettem a padra. Először egy méretarányos mintát rajzoltam, azt illesztettem rá a padra, majd festettem. Ez az alkotás három nap alatt készült el, melyet teljesen egyedül csináltam - mesélte a fiatal lány, majd hozzáfűzte, a jövőben mindenképpen szeretne a képzőművészettel foglalkozni, tervei között szerepel, hogy rajzból érettségizik.

Díjazottak:
A Fesztivál padja I. helyezett: Benedek Dorottya - Petőfi Sándor Gimnázium diákja. Művésztanára: Drabant András
Különdíj: Szőke Zita - Türr István Gimnázium és Kollégium diákja. Művésztanára: Fekete Gábor
Csonka Johanna - Pápai Református Kollégium és Művészeti Szakközépiskolája diákja. Művésztanára: Katona György

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!