Csendes csodák


2018-06-24 22:44:21  | cikk: ha  | 


Csendes csodák főképe

A tavalyi Múzeumok éjszakáján a református ótemplom egy estére kinyitotta kapuit. Akkor sokan megcsodálták, hogy milyen szép lett az épület. Aztán ismét a zárva tábla került ki, hisz a csodálatos külcsínt tartalommal kellett megtölteni. Az már a kezdeteknél nyilvánvaló volt, hogy valami egészen különleges formában jelenik meg ez a tartalom. Aztán májusban a Pannonia Reformata Múzemban megnyitotta kapuit a Hajlék az örökkévalóságban elnevezésű tárlat, hisz Isten hajlék, mégpedig óvó, az ő népét mindenkor védő, a szolgálatra felvértező hajlék - hangzott el akkor a megnyitón, mint ahogy az is, hogy ez egy hitvalló kiállítás. Az egyháztörténeti tárlat több szinten, interaktívan szólítja meg a látogatót. Természetesen a Hori titkai című, egyiptomi koporsót és múmiát bemutató tárlat is nagyon sok érdeklődőt vonz, ez a pincében kapott helyet, rendkívül látványos térben. A két állandó anyag mellett van egy időszaki kiállítás is, Rembrandt-rézkarcokból, mely egy, Thomas Emmerling gyűjtő anyagából látható vallásos témájú válogatás.

Óránként indult tárlatvezetés az ótemplomban

Ezeket a tárlatokat tekinthették meg a látogatók a Múzeumok éjszakáján idén. A tárlatvezetések folyamatosak voltak, s amint a program elnevezése is jelzi - Csendes csodák - , valóban elmélyülésre, elcsendesedésre nyújtott lehetőséget a református ótemplom és a hozzátartozó épületegyüttes sajátos atmoszférája. A gyerekeket kézműves foglalkozás várta, egyházművészeti motívumokat festhettek vagy egyiptomi rézékszert is készíthettek.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!